string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi en Hiariej niet inzetbaar tegen Utrecht.

Dinsdag 27 oktober 2015 om 14:34

FC Groningen neemt het woensdag in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi op tegen FC Utrecht. De Trots van het Noorden moet het in de Domstad nog stellen zonder de geblesseerde Rasmus Lindgren en de niet-wedstrijdfitte Dino Islamovic. Mimoun Mahi en Tom Hiariej voegden zich de afgelopen dagen in de ziekenboeg bij het tweetal.

Mahi viel in de wedstrijd tegen NEC, van afgelopen zondag, in de eerste helft uit met een blessure aan de hamstrings. “Mimoun is zondag helaas afgehaakt en de aard van de blessure is nog niet bekend,” aldus trainer Erwin van de Looi. “Hij krijgt later vandaag (dinsdag – red.) een MRI-scan die moet vaststellen wat de exacte schade is. Daarna kunnen we een indicatie geven over de ernst van de blessure.”
Ernst
Net als Mahi is ook Tom Hiariej niet beschikbaar voor de het bekerduel. De middenvelder kreeg maandag op de training in een persoonlijk duel een tik op zijn enkel. “Een ongelukkig moment,” oordeelde Van de Looi. “Hij heeft zowel last van de binnenkant als de buitenkant van zijn enkel en ook deze blessure moeten we even aankijken voordat we de ernst ervan kunnen vaststellen.”
Rasmus Lindgren deed dinsdagochtend wel weer oefeningen over het trainingsveld. “Hij is nog niet hersteld, maar we hopen dat Rasmus aan het einde van de week weer delen met de groep kan meetrainen. Daarna zal hij even tijd nodig hebben, we zullen niet overhaasten, maar gaan er uiteraard voor om hem zo snel mogelijk beschikbaar te hebben.”
Dominant
Albert Rusnak maakte afgelopen zondag het eerste uitdoelpunt van dit seizoen in de Eredivisie. De Slowaak won tijdens de vorige interlandperiode met Jong Slowakije in Nederland van Jong Oranje en ging daardoor met opgeheven hoofd de drukke periode in van zeven wedstrijden in drie weken.
“Albert doet het prima en speelt dominant. Het heeft er natuurlijk ook mee te maken hoe je in je vel zit. Winnen geeft vertrouwen, zeker in het land waarin je speelt en tegen jongens die je goed kent. Dat werkt door en dat is nu zichtbaar. Dat hij goed kan voetballen, wisten we al. We hebben hem niet voor niets iedere wedstrijd opgesteld.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard