string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Magnasco: ‘Punten pakken voor de ranglijst’.

Vrijdag 08 november 2013 om 14:59

Zaterdagavond speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Stefano Magnasco en Tom Hiariej blikken vooruit op het duel met de nummer 13 van de ranglijst.

Tom Hiariej is bezig aan een sterke reeks in de hoofdmacht. “Inclusief de bekerwedstrijden heb ik alweer acht keer in de basis gestaan. Dat is hartstikke lekker en ik ben er erg blij mee.”
Kunstgras
Waar veel voetballers niet echt fan zijn van kunstgras, behoort Hiariej tot de minderheid van liefhebbers. “Ik ben wel een voorstander. Het veld van Heracles is snel, helemaal als het een beetje nat is. Ik voel me goed op kunstgras.”
“Heracles is dit seizoen nog wisselvallig. Ze hebben het uit bij Feyenoord bijvoorbeeld heel goed gedaan. We hebben ons de afgelopen dagen ook tactisch voorbereid, maar gaan toch grotendeels van onze eigen kracht uit. We zijn met ons eigen spel bezig en willen zaterdagavond in Almelo voor de winst gaan.”
Hoog
Teamgenoot Stefano Magnasco is terug van weggeweest en stond de afgelopen vijf duels in de basis. Sinds de vorige interlandperiode bleef FC Groningen tot dusver nog ongeslagen. “We hebben veel vertrouwen binnen de ploeg. Het is mooi om mee te maken. Zelf speel ik ook met vertrouwen.”
“Afgelopen zondag was het heel jammer dat we de overwinning nog uit handen gaven. We hadden verdiend om te winnen. Ik was betrokken bij het eerste doelpunt van Filip Kostic en dat is een soort bonus om naast het verdedigende werk ook aanvallend te kunnen bijdragen.”
“Tegen Heracles heb ik vorig jaar ook de uitwedstrijd gespeeld. Het is een klein stadion en de fans zitten dicht op het veld. Dat geeft een mooie sfeer. We moeten zorgen dat we de goede reeks doorzetten en kunnen de punten goed gebruiken. We willen graag hoog op de ranglijst blijven staan!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard