string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maduro: ‘Gelukkig valt hij goed, maar het was een slechte wedstrijd’.

Dinsdag 26 januari 2016 om 22:21

Hedwiges Maduro bezorgde FC Groningen, met een doelpunt in de laatste minuut, op de valreep nog een punt in Tilburg tegen Willem II. De middenvelder werd al in de eerste helft ingebracht en zag net als aanvoerder Rasmus Lindgren dat het team hard werkte, maar niet goed speelde.

Door zijn goal, maakte Maduro nu zowel in de Eredivisie, als het bekertoernooi en Europees een treffer voor FC Groningen. Het doelpunt tegen Willem II viel uit een corner waarbij zelfs keeper Sergio Padt mee naar voren was gekomen.
“Het was alles of niets op het laatst en gelukkig valt hij goed en slepen we er nog een punt uit, maar het was natuurlijk een slechte wedstrijd,” concludeerde Maduro voor de camera van FOX Sports Eredivisie.
Voorafgaand had de middenvelder op meer gehoopt dan een punt, maar de winst zat er dinsdagavond in Tilburg niet in. “We kwamen voor de winst, maar het was voetballend slecht. Het enige wat we denk ik goed hebben gedaan, is dat we hard hebben gewerkt als team. We zijn erin blijven geloven en hebben een punt eruit gesleept. We moeten tegen Zwolle proberen goed te voetballen en van daaruit de winst te pakken. Dat hebben we voor de winterstop een aantal wedstrijden ook gedaan en dat kunnen we, maar daar moeten we keihard aan werken.”
Rasmus Lindgren mocht als aanvoerder direct na het laatste fluitsignaal op het veld zijn analyse geven bij de verslaggever van FOX Sports Eredivisie die de Zweed vroeg of de late gelijkmaker voelde als een opluchting. “Jazeker, daardoor ga je iets blijer terug naar Groningen,” aldus Lindgren. “Maar over het algemeen is dit denk ik onterecht. In de tweede helft hadden we wat kansen die er wel in kunnen, maar het mag duidelijk zijn dat het niet de beste wedstrijd was.”
FC Groningen wist dit kalenderjaar nog niet te winnen. “We zitten even in een dipje, maar dit soort dingen, dat we nu in de laatste minuut scoren, helpen wel mee. Uiteindelijk moet je een keer winnen om uit dat dipje te komen. Dat is hard werken. We hebben vandaag hard gewerkt daardoor nemen we een punt mee. Daar moeten we proberen vertrouwen uit te krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard