string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Tot 0-2 geloof in resultaat’.

Zondag 26 augustus 2012 om 20:04

Trainer Robert Maaskant was het met Dick Advocaat van PSV eens dat de Eindhovenaren terecht hadden gewonnen. Dat bleek op de persconferentie na afloop van Groningen-PSV.

Robert Maaskant: “We hebben ervoor gekozen PSV compact te bestrijden en proberen na fouten van hen te counteren. Maar eigenlijk vallen we zelf in die valkuil. Bij een verkeerde pass op het middenveld stonden we er scheef op. Na de pauze hebben we opportunistisch gespeeld en druk gezet. Tot de 0-2 had ik nog steeds geloof in een goed resultaat. Maar uiteindelijk heeft PSV terecht gewonnen, want zij waren de betere ploeg. We maakten wel te makkelijk fouten.”
“We hebben nu één punt uit drie wedstrijden, maar met druk valt het nog reuze mee. Bij Twente-uit en tegen een PSV in bloedvorm hebben we verloren en tegen Willem II hebben we vorige week duidelijk twee punten laten liggen. Maar met die jonge gasten is er potentie genoeg. Ik wil de druk graag bij hen weghalen. We kunnen prima voetballen en dat gaan we zeker laten zien.”
Dick Advocaat: “Ik heb een aantrekkelijke wedstrijd gezien met twee ploegen die het spel wilden maken. In een goede fase in de eerste helft hebben we niet kunnen scoren. Pas na de 0-2 kwam ons overwicht naar voren. Groningen-uit is een vervelende tegenstander voor ons gebleken in het verleden. Ook vandaag waren ze moeilijk te bestrijden. Kwaliteit heeft de doorslag gegeven en ik vind dat we terecht hebben gewonnen.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard