string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Teveel spelers uit vorm’.

Zondag 04 november 2012 om 15:57

Trainer Robert Maaskant had kunnen leven met een punt in het thuisduel met NEC. Dat het in de slotfase nog mis ging, had volgens hem te maken met de ‘absolute wil om te winnen’. Alex Pastoor zat er doorheen omdat hij veel had moeten schreeuwen in de eerste helft.

Robert Maaskant: “Wij speelden een aardig eerste kwartier. Het uitvallen van Virgil van Dijk was een tegenvaller. Dan veranderde het wedstrijdbeeld, ook al omdat NEC één op één ging spelen tegen ons centrum. In de rust hebben we nog wat zaken omgezet, maar er waren vandaag teveel spelers uit vorm om het uit te kunnen voetballen.”
“Rond de 1-1 was er een fase dat we totaal niet in de wedstrijd zaten. Daarna werd over en weer gewisseld en tien minuten voor het einde werd de druk minder. Toen was er die enorme kans voor De Leeuw en had het ook nog onze kant op kunnen vallen, hoe onterecht het op dat moment ook was.”
“De 1-2, daar heb ik moeite mee. Misschien hadden we geen recht op een zege of gelijkspel, maar als je een punt hebt in de slotfase dan mag je dat niet meer weggeven. En zeker niet op deze manier door een voorzet van de zijlijn, een doelman, een middenvelder en een back die niet staan op te letten. Dit heeft te maken met de absolute wil om te winnen. De komende week zullen de boel weer moeten oppakken en oprapen. We leken de lijn naar boven te hebben ingezet, maar vandaag hebben we dat niet laten zien.”
Alex Pastoor: “Ik heb aangegeven hoe ik wil dat mijn team zich gedraagt en dat is door goed en dominant te voetballen. Vanmiddag heb ik me de eerste twintig minuten geërgerd aan de afwachtendheid en schijterigheid van mijn ploeg. De wissel van Nick van der Velden was een pijnlijk moment en pleitte het spel van bijvoorbeeld Palsson, Rieks en Ten Voorde niet vrij.”
“Na de wissel vond ik dat het spelbeeld kantelde. Ik moest wel veel schreeuwen en zit er nu best doorheen. Willen winnen en domineren is ons doel en als je dan met 5-0 verliest, interesseert dat me veel minder. De ploeg heeft de handschoen opgepakt en dat is mooi om te zien. Het gaat om vertrouwen in jezelf en in elkaar in de topsport.”
“Als de stofwolken zijn opgetrokken, hebben we op basis van ons overwicht en de kansen –die dik in ons voordeel waren – verdiend gewonnen. Met de bal op de paal door Zeefuik of de kans van De Leeuw had het ook anders kunnen lopen. Maar met onze attitude in deze wedstrijd had ik vrede met een andere uitslag kunnen hebben.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard