string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Teleurstellende middag’.

Zondag 19 augustus 2012 om 15:48

Trainer Robert Maaskant had gehoopt op een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Willem II. In de eerste helft had de FC meer moeten scoren. Zijn collega Jurgen Streppel had FC Groningen pijn gedaan in de tweede helft.

Maaskant: “Ik ben teleurgesteld want ik had gehoopt op een overwinning. Dat had ook gekund als je naar de eerste helft kijkt. Over de flanken en door het centrum hebben we mogelijkheden gecreëerd. We hebben te weinig gescoord.”
“We wisten dat Willem II meer druk zou zetten en daar dan weer onze kansen lagen, omdat wij dan op het middenveld een vrije man konden zoeken. Het is me nog een raadsel hoe we uit de kleedkamer zijn gekomen. Een van de eerste schoten van Willem II ging er dan meteen in. Daarna hebben we er niet genoeg uitgehaald.”
“Het druk zetten ging niet collectief genoeg en dat kost veel energie. Ondanks dat hebben we de laatste vijftien minuten alles op niets gespeeld. Het resulteerde niet in de winnende treffer. Al met al dus een teleurstellende middag.”
“Een groot compliment voor het publiek, dat ons vanmiddag heeft gesteund. Voor mij ligt er de komende week een hoop werk te doen. Dan treffen we in PSV een sterkere tegenstander en moeten we het maar laten zien!”
Aardig voetballen
Streppel: “Vooraf dacht ik even dat ik hallucineerde toen ik een ijsbeer op het veld zag, maar dat bleek de mascotte van FC Groningen te zijn.”
“Het was lastig voor ons om te voetballen. De eerste fase lieten we Groningen teveel op ons af komen. Na de drinkpauze ging het wel iets beter. Maar in balbezit was ik nog niet tevreden. Door een dekkingsfout kwamen we met 1-0 achter.”
“In de eerste helft hadden we teveel onnodige arbeid verricht. In de tweede helft was de opdracht ‘durf te voetballen’. Als er iemand is, die niet moe wordt op de veld, is het de bal. En die moet het werk doen. Zo hebben we Groningen pijn gedaan. In de slotfase werd het alles of niets. En in de laatste tien à vijftien minuten waren we blij dat de goal van FC Groningen niet viel.”
“Deze ploeg heeft nu voor het eerst weer voor 20.000 toeschouwers gespeeld. De eerste thuis- en uitwedstrijd hebben we nu achter de rug. Komende week moeten we vanaf het begin van de wedstrijd laten zien dat we aardig kunnen voetballen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard