string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Overtuigd dat De Leeuw kan spelen’.

Zondag 25 november 2012 om 15:57

Trainer Robert Maaskant van FC Groningen was naar aanleiding van de tweede helft tevreden met een punt. Zijn RKC-collega Erwin Koeman zag dat er meer in gezeten had, maar legde zich eveneens neer bij de puntendeling.

Maaskant: “In de eerste helft zagen we twee ploegen die dezelfde spelopvatting hadden. Vanuit een gesloten situatie proberen te voetballen en zo tot kansen te komen. Beide ploegen hebben echter bijna geen kansen gecreëerd. Toch scoorden wij een goed goal. Daarna kwamen wij in onze kracht te spelen en in de zwakte van RKC. Zij moesten komen en van die ruimtes hadden wij weer moeten profiteren.”
“We hebben ons echter terug laten dringen en zijn er voetballend niet meer uitgekomen. RKC schoot de eerste twee kansen nog naast, maar de derde gaat er dan toch in. Wat ik mijn ploeg kwalijk kan nemen, is het gebrek aan ‘over mijn lijk’ mentaliteit. In dat soort kleine ruimtes moet je altijd aan de binnenkant staan te dekken. Het kostte ons twee punten, maar na de tweede helft ben ik toch tevreden.”
Over de rode van Michael de Leeuw: “We hebben allemaal wel eens een dag dat we een foutje maken. Hier zaten de scheidsen er volledig naast. Michael keek gewoon de bal na en botste tegen Sneijder op. Ik weet niet wie uiteindelijk besloten heeft dat het een rode kaart was. Spelers weten het van elkaar als er iets aan de hand is en hier reageerde helemaal niemand. De vierde man zei dat Michael een slaande beweging zou hebben gemaakt. Ik hen de beelden gezien en daar is geen sprake van. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij volgende week gewoon weer kan meespelen.”
Koeman: “Het begin van de wedstrijd was zoals Robert al zei. We wisten dat FC Groningen sterk is in standaardsituaties. Dat hebben de in het verleden gezien en het recente voorbeeld tegen AZ. Toch hebben we ons laten verrassen. Wij hebben twee kansen gehad met de handsbal die erin ging en ook de buitenspelsituatie waaruit werd gescoord. We weten dat Virgil van Dijk een uitmuntende kopper is en vervolgens werd Kwakman niet gevolgd bij de tegengoal.”
“Voor de tweede helft kan ik mijn ploeg alleen maar een compliment geven. Groningen heeft geen enkele kans meer gehad, en in het begin wijzelf ook niet. Groningen speelde erg compact en moeilijk om doorheen te komen. Chevalier had niet zijn dag en leed een paar keer onnodig balverlies. Met Lieder en Van Peppen kwamen we toch terecht op 1-1. Twee kansen voor Lieder en Chevalier hadden ons de winst kunnen bezorgen, maar uiteindelijk kan ik ook content zijn met een gelijkspel. Door onze manier van voetballen en agressief vooruit te verdedigen is een punt meer dan terecht. Ik ben trots op het RKC uit de tweede helft.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard