string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Onze kansen gaan benutten’.

Donderdag 08 november 2012 om 14:27

Pas op de wedstrijddag, vrijdag 9 november, zal duidelijk worden of Virgil van Dijk kan meespelen in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Vooralsnog bestaat de wedstrijdselectie uit 19 spelers. Tom Hiariej is geblesseerd en dus niet inzetbaar.

Trainer Maaskant had na het terugkijken van NEC-thuis een ander beeld van de wedstrijd gekregen. De verhouding in kansen was veel meer gelijkwaardig dan hij meteen na het duel dacht. “Wij moeten onszelf tegen NAC Breda belonen voor de dingen die we in de voorbije wedstrijden hebben laten zien en ook onze kansen gaan benutten. We moeten gaan profiteren van de zaken waarin we aan het groeien zijn.”
Scheelt een jas
Nick Bakker is de eerste speler die vanuit de B-kern zin opwachting zal maken bij ‘de achttien’. “De concurrentiestrijd binnen de selectie moeten we zo vers mogelijk zien te houden door te kijken naar mensen die het wel of niet verdienen. We moeten het scherpste elftal tegenover de tegenstander zien te krijgen.”
“Vandaag (donderdag – red.) was een goede training. De intentie was goed en iedereen had zijn ‘kop’ er goed bij. Het was te merken dat Virgil van Dijk weer meetrainde. Het is nog even afwachten of hij morgen kan meedoen. Als hij niet meedoet, ‘scheelt dat toch een jas’.”
Tegenstander
Over de wedstrijd: “NAC-uit is traditioneel niet de makkelijkste wedstrijd. Zij hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen. Na de trainerswissel spelen ze met nieuw elan en nieuwe vertrouwen. NAC heeft een opportunistisch team met aantal individualisten die de wedstrijd kunnen beslissen.”
Robert Maaskant heeft zelf een verleden als trainer bij NAC. “Voor de wedstrijd hoop ik dat er voldoende sfeer is. Tijdens de wedstrijd hoeft dat van mij niet zo nodig. Mijn vader en ikzelf zijn er trainer geweest. Ik heb ook veel vrienden daar rond de club. Maar in een spelletje wil ik ook gewoon winnen van mijn beste vriend. Ik heb er wel vertrouwen in dat wij morgen in Breda wat leuks kunnen doen.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard