string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Kwamen niet goed naar buiten’.

Zondag 17 februari 2013 om 16:58

FC Groningen kwam volgens trainer Robert Maaskant zondagmiddag in de tweede helft ‘niet goed naar buiten’ en werd in die fase overdonderd door Vitesse. Trainer Fred Rutten van de Arnhemmer zag zijn ploeg ‘op de juiste momenten’ de twee goals maken.

Robert Maaskant: “We hebben het spel gespeeld wat we graag wilden. Compact en gedurfd op de eigen zestien verdedigd. In de beginfase lukte het Vitesse niet de vrije man te vinden. Daarvandaan konden wij onze counters plaatsen. In de eerste helft hebben we wat kansen gekregen waar we meer uit hadden kunnen halen, waarvan de grootste voor Género Zeefuik.”
“Na de pauze konden we twee dingen doen: sneller druk zetten of zo compact blijven spelen en agressiever spelen. We trapten er eigenlijk zelf een beetje in. Kwamen niet goed naar buiten, werden overdonderd en konden geen balbezit meer houden. De 1-0 viel en daarna hebben we geprobeerd terug in de wedstrijd te komen. Met vrije trappen en corners had er meer in gezeten, vooral de vrije trap van Rasmus Lindgren. Na de 2-0 was het eigenlijk wel gespeeld. Het was een dubieuze strafschop waarbij mijn spelers dachten aan een schwalbe. We hebben nog een dubbele wissel toegepast en hebben met twee spitsen gespeeld. Maar Vitesse heeft terecht gewonnen en had ook het merendeel van het balbezit.”
Fred Rutten (Vitesse): “In de eerste fase waren wij zoekende, eigenlijk de gehele eerste helft. We kregen gelijk aan het begin een behoorlijke kans met de kopbal van Reis. Als die erin gaat, wordt het een hele andere wedstrijd. Zonder Theo Janssen en Gaël Kakuta aan de linkerkant was het bij ons onwennig. We zakten te ver terug en lieten Groningen juist te ver komen.”
“In de tweede helft hebben we eerder druk gezet en was het juist agressiever. Op de juiste momenten maakten we de goals. Piet Velthuizen had vandaag een belangrijke rol. Hij pakte de bal van Lindgren. Als het 1-1 wordt dan kan het nog onrustig worden. En als we bij rust met 1-0 achter staan na de kans van Género Zeefuik, dan mogen we ook niets zeggen. Al met al was het een goede en terechte overwinning van ons.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard