Maaskant: ‘Jammer, maar het zij zo’

15 december 2012

Trainer Robert Maaskant concludeerde dat FC Groningen met een punt tevreden moest zijn na een ‘teleurstellende avond’. Zijn VVV-collega Ton Lokhoff was niet tevreden met een punt.

Maaskant: “Het was een teleurstellende avond. We hadden ons verheugd op een spektakelstuk met drie punten. Met Zeefuik, Burnet en Van Moorsel in de basis hebben we geprobeerd meer voetballend vermogen in de ploeg te krijgen. Maar de onterechte rode kaart na vijf minuten drukte een grote stempel op de wedstrijd. Na de rode kaart hebben we te lang met een vrije man in de ploeg gehouden. Het was lastig dat langs de lijn aan te coachen.” “In de rust hebben we de organisatie veranderd en na de pauze konden we regelmatig druk zetten. Ook kwam het publiek achter de ploeg en was het een geweldige sfeer. Maar het was van onze kant helaas niet genoeg om het VVV echt moeilijk te maken en kansen te creëren. We moesten met een punt tevreden zijn en dat is jammer, maar het zij zo.” Lokhoff: “Normaal is er na een punt in een uitwedstrijd wel een beetje euforie in de kleedkamer, maar de spelers zijn nu niet tevreden. We hebben het echter aan onszelf te danken. We speelden het grootste deel van de wedstrijd tegen tien man en hadden daar meer gebruik van moeten maken. Het betekent ook dat je geduldig moet zijn. Maar de finesse ontbrak om goals te maken, het veld breed te houden en het spel te verplaatsen.” “In de eerste helft ging dat niet op en in de tweede helft begon het nog minder te worden. Je weet dan dat bij de tegenstander het publiek er achter kan komen. En of die nu met tien of elf staat, die kunnen uit corners en vrije trappen gevaarlijk worden. Toch hebben we daar weinig weggegeven en georganiseerd gespeeld. In de laatste dertig meter vond ik dat we de finesse misten. We hebben nog werk te doen.” ‘Respect’
Halverwege de tweede helft toonde scheidsrechter Gözübüyük een bandje met het woord respect toen trainer Robert Maaskant emotioneel reageerde op een beslissing. Maaskant omschreef dit als een ‘toneelstukje’ en zei hierover het volgende: “Coaches en voetballers hebben er met name vorig weekend alles aan gedaan verder fysiek en verbaal geweld uit te bannen. We moeten hier nu wel op de juiste manier mee blijven omgaan. Dit was provocerend. Een beetje emotie hoort er gewoon bij.” Lokhoff in reactie hierop: “Waarom hij (Gözübüyük – red.) het gedaan heeft, weet ik niet. Ik ben er heel verbaasd over.”

Laatste nieuws