string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Getraind met veel duidelijkheid’.

Vrijdag 25 januari 2013 om 14:58

Robert Maaskant werkte afgelopen week voornamelijk op kunstgras toe naar de uitwedstrijd tegen NEC van aanstaande zondagmiddag. Vrijdag trainde de selectie op het hoofdveld van Euroborg.

Maaskant blikte zoals gebruikelijk op het wekelijkse perspraatje nog eens terug op de afgelopen wedstrijd: “Het was teleurstellend tegen FC Utrecht. We waren niet de mindere ploeg en hebben wel verloren.”
In NEC treft Groningen opnieuw een directe concurrent als het gaat om het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. NEC ploeg heeft al vijf competitieduels niet meer gewonnen. Groningen is – inclusief de bekerwedstrijd tegen Ajax – ook al vijf officiële duels zonder zege. “De statistieken zijn wellicht minder dan die van onszelf, maar zij hebben wel meer punten.”
“NEC heeft net als wijzelf en veel andere ploegen in de Eredivisie moeite om thuis het spel te maken. Wij hebben thuis van ze verloren en willen dat nu omdraaien. Daarvoor zullen we meer doelpunten moeten gaan maken. Afgelopen week hebben we getraind met veel duidelijkheid. ‘Als die speler dit doet, dan doet die dat.’”
De twee tegentreffers vielen afgelopen week uit standaardsituaties. “Voor de winterstop hebben we daar weinig schade opgelopen. Nu vielen de goals uit een strafschop en hoekschop. Wat dat betreft hebben we dus ook de teugels aangehaald. We kijken dan ook met frisse moed uit naar de wedstrijd van aanstaande zondag.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard