string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘De beuk erin gooien’.

Vrijdag 16 november 2012 om 14:30

Trainer Robert Maaskant staat in de dertiende speelronde van de Eredivisie met zijn ploeg FC Groningen tegenover AZ, dat een punt minder heeft dan de FC. Hij heeft opnieuw een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Jonas Ivens ontbreekt in de selectie.

Binnen de selectie waren afgelopen week diverse spelers minder aanwezig op de training. “Zonder dat Michael de Leeuw echt ziek was of koorts had,” meldde Maaskant vrijdag, “was hij toch wel wat aangeslagen. Dus hebben we hem een paar dagen rust gegund. Dat gold ook voor Virgil van Dijk, die nog met wat klachten aan zijn enkel kampt. Beiden zijn echter volledig inzetbaar.”
Tim Sparv en Andraz Kirm keerden fit terug van interlandverplichtingen. “De enige die er niet bij is, is Jonas Ivens. Hij heeft een injectie in de voet gehad, omdat hij een pijnpunt heeft onder zijn hiel. Hij mag zijn voet daarom drie dagen niet belasten. Wij hebben voor deze ingreep gekozen, omdat oplapmiddelen niet afdoende hielpen in de voorbije weken.”
Hard werken
Over de tegenstander AZ: “Zij hebben een punt minder dan wij, maar het is wel een ploeg die in veel wedstrijden 70% balbezit heeft. Ze krijgen echter veel goals tegen door fouten. Daar ligt morgenavond (zaterdag – red.) de crux. We moeten zorgen dat AZ die fouten maakt. Dat past exact in ons plaatje van ongelofelijk hard werken en strijd leveren. We moeten de beuk erin gooien.”
“Met Jozy Altidore en Adam Maher hebben ze een van de sterkste aanvalsduo’s van Nederland op dit moment. Die linie moet dus zo weinig mogelijk aan de bal komen. Voor ons centrale verdedigingsduo en de controlerende middenvelders dus een mooie opdracht. Het zal wellicht niet de hele wedstrijd lukken, maar we gaan het zeker proberen.”
Oplossingen
“De kunst is druk te houden en zelf een vrije man over te houden. Bij AZ speelt een van de ‘backs’ meestal ‘hoog op’. Wij hebben daar twee oplossingen voor. In Euroborg willen we zelf graag ook ‘zo hoog mogelijk’ spelen. Aan de andere kant hebben ploegen juist punten gehaald tegen AZ als ze met de kont in de zestien bleven hangen. Wij zijn tot beide in staat. Thuis verwachten we nog beter te gaan voetballen, hoewel we in de vorige duels ook al fases veel aardigs hebben laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard