string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maandag rentree Andersson en Garcia.

Donderdag 17 september 2009 om 17:18

Petter Andersson zal aanstaande maandag zijn rentree maken in het shirt van FC Groningen. De planning is dat de Zweed speelminuten krijgt in de bekerwedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong BV Veendam.

Het bekerduel begint om 18.30 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. In die wedstrijd zal ook Gonzalo Garcia zijn opwachting maken, na een rugblessure.
Andersson viel op 25 januari van dit jaar in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen Ajax geblesseerd uit met zwaar kruisbandletsel. De 24-jarige middenvelder revalideerde de afgelopen maanden en heeft de laatste weken met steeds meer intensiteit de groepstrainingen hervat. Nu is dus zijn rentree aanstaande.
Bijzonder moment
Volgens trainer Ron Jans is dit volgens schema. “Het is niet sneller of langzamer dan gedacht. Petter moet nu weer wedstrijdritme opbouwen. Als hij straks opnieuw bij de selectie kan aansluiten, heeft hij er tien maanden revalidatie opzitten en dat is volgens verwachting. Het is natuurlijk wel een bijzonder moment, met name voor Petter zelf.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard