string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Tweede plaats is ons doel’; Luciano keept in Euroborg.

Maandag 11 april 2011 om 10:26

Jong FC Groningen speelt vanavond, maandag 11 april, de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente in Euroborg. Het duel begint om 18.30 uur. De poorten gaan open om 17.30 uur. Kaartjes kosten slechts 3 euro.

Jong FC Groningen staat momenteel op de derde plek in de Beloften Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien neemt het op tegen de nummer 9 van de ranglijst, Jong FC Twente. In november won Groningen de heenwedstrijd tegen de Tukkers met 3-2.

Drie euro
De kassa’s openen vanavond om 17.30 uur. Prijs voor een kaartje is 3 euro. Vanmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn er nog tickets te koop in de Fanshop van FC Groningen in Euroborg.

In het duel van vanavond zal Luciano da Silva zijn rentree maken. Hij zat afgelopen weekend de laatste van een schorsing van drie duels uit. Trainer Dick Lukkien kijkt vooruit naar de wedstrijd: “We zijn bezig met het maximale uit dit seizoen te halen. Voor de korte termijn betekent dat revanche nemen voor de nederlaag van afgelopen week. We hebben toen veel kansen gecreëerd en een fase van de wedstrijd goed gespeeld, maar willen vanavond de hele wedstrijd goed spelen en de kansen benutten.”
Record breken
“Voor de lange termijn willen we graag op steeds meer details perfectioneren. Je merkt in zo’n seizoen dat de spelers op elkaar ingespeeld raken. In de resterende drie wedstrijden willen we driemaal voor de winst gaan. Vorige week hebben we de tweede plek moeten afstaan aan Heracles, maar wij willen absoluut die tweede plek heroveren. En we willen graag het record van 42 punten verbeteren. Daarvoor hebben we nog minimaal drie punten nodig.”
Volgend seizoen worden de eerste en Beloften-selectie samengevoegd. “Dat past in het beleid om de afstand naar de eerste selectie te verkleinen. Hoe vaker de Beloften trainen met de eerste selectie, hoe sneller ze dat kunnen oppikken. Ik kijk er erg naar uit, maar eerst willen we dit seizoen op een mooie manier afsluiten.”
Vanavond zal de temperatuur een stuk aangenamer zijn dan de vorige wedstrijd in Euroborg, tegen Jong PSV (0-0). “Dat is niet alleen voor het publiek lekkerder, maar ook voor de spelers en trainers.”
Veertien
Topscorer Norair Mamedov van Jong FC Groningen kijkt eveneens uit naar het duel in Euroborg. “In de B1 en tijdens Eurovoetbal tegen HSV heb ik al gescoord in het stadion. In de vorige wedstrijd met de Beloften, tegen PSV, speelde ik een mindere wedstrijd. In de thuiswedstrijd met het eerste elftal tegen Heracles Almelo heb ik inmiddels mijn debuut gemaakt in een uitverkocht stadion. Dat was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.”
Vanavond hoopt Mamedov zijn totaal van 14 doelpunten verder op te voeren en daarmee zijn positie als topscorer van de Beloften Eredivisie verder uit te bouwen. “Het zou erg mooi zijn als ik die titel kan binnenslepen. Maar het is niet echt een prijs, die mensen zich later kunnen herinneren. Dit seizoen heb ik bovendien al een stuk of vijf assists gegeven. In Twente hebben we met 3-2 gewonnen. Ik schat PSV hoger in dan Twente en we zullen vanavond vooral naar onszelf moeten kijken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het goed gaan doen.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard