string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien nieuwe trainer Jong FC Groningen.

Woensdag 12 mei 2010 om 09:05

FC Groningen heeft voor volgend seizoen Dick Lukkien aangesteld als trainer van Jong FC Groningen. De 38-jarige Veendammer, woonachtig in Wildervank, tekent in Euroborg een contract voor twee jaar.

Lukkien wordt bij de Beloften de opvolger van Erwin van de Looi, die volgend seizoen de assistent-trainer wordt van Pieter Huistra bij het eerste team van FC Groningen. Lukkien komt over van BV Veendam, waar hij sinds 2002 als trainer werkzaam was. Hij combineerde aan de Langeleegte de functie van assistent-trainer met die van eindverantwoordelijke coach van Jong BV Veendam. Lukkien had bij BV Veendam een doorlopende verbintenis tot medio 2011. Met medeweten en instemming van zijn huidige club, maakt Lukkien tussentijds de overstap naar Euroborg.
Manier van werken
Henk Veldmate, manager technische zaken bij FC Groningen, geeft aan dat Lukkien vanaf het begin één van de belangrijkste kandidaten was voor de vacant gekomen functie. “We hebben met meerdere trainers gesproken, maar kwamen uit bij Lukkien. Hij past het beste bij onze manier van werken, zoals wij die voor ogen hebben. Trainer zijn van het Beloften-team betekent naast het boeken van sportieve resultaten vooral ook het ontwikkelen en opleiden van jonge spelers om die de laatste stap naar de eerste selectie te kunnen laten zetten. Lukkien is zelf profvoetballer geweest en kan spelers ook de wetten die gelden voor het bedrijven van betaald voetbal bijbrengen.”
Trainerscarrièrers
Lukkien speelde van 1988 tot en met 1996 bij BV Veendam, waarvan de laatste vijf jaar als contractspeler bij de eerste selectie. Na zijn actieve carrière keerde hij in 2002 terug aan de Langeleegte om daar zijn trainerscarrière te starten. In 2009 behaalde Lukkien het diploma Coach Betaald Voetbal. “Als sportman ben je altijd op zoek het maximale uit jezelf te halen”, laat Lukkien weten. “Bij FC Groningen krijg ik een mooie kans om een vervolg aan mijn trainerscarrière te geven. Ik zie mijn overstap als een sportieve verbetering en die staat dus los van de huidige situatie bij BV Veendam.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard