string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Compliment voor alle FC-supporters’.

Maandag 04 mei 2015 om 15:08

Dick Lukkien stond na afloop van de gewonnen bekerfinale intens te genieten. De assistent-trainer die een aantal weken geleden terugkeerde na een periode van fysiek ongemak besefte maar al te goed de impact van de bekerwinst.

“De Cup gaat mee naar Groningen, dat is geweldig. We hebben het met z’n allen geflikt en zijn onderdeel van de historie geworden,” zegt Lukkien. “We hebben historie geschreven in een fantastische ambiance. De sfeer in De Kuip was onvoorstelbaar: zo moet een bekerfinale ook zijn. Ik heb er echt van genoten. Een heel groot compliment voor alle FC-supporters.”
De komende dagen staan nog de nodige festiviteiten op het programma, met de huldiging op woensdag als hoogtepunt. Daarna wacht alweer een nieuwe confrontatie met PEC Zwolle. “Dat is best apart,” zegt Lukkien. “Als je vooraf moet kiezen, dan komt de bekerfinale natuurlijk op de eerste plaats. Maar nu we de Cup hebben gepakt, ben ik ‘bang’ dat het zondag opnieuw een mooi feest wordt. De sfeer zit lekker in de ploeg en we willen in de laatste thuiswedstrijd in ons eigen stadion opnieuw vol gas geven.”
Lukkien verlengde onlangs zijn contract voor drie seizoenen bij FC Groningen, ondanks een aanbieding om bij FC Emmen als hoofdtrainer aan de slag te gaan. “Het was geen gemakkelijke keuze, maar ik heb het gevoel dat ik in Euroborg nog niet klaar ben,” zei Lukkien destijds.
Sinds de gedenkwaardige zondag 3 mei blijken die laatste woorden overduidelijk. “Tja, het kan snel gaan. We hebben nu de beker en spelen op 2 augustus om de Johan Cruijff Schaal. En volgend seizoen minimaal zes wedstrijden in de Europa League. Mooi toch; daar doen we het ook voor!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard