string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lucius wil zich laten gelden bij FC Groningen.

Zondag 10 januari 2010 om 16:11

Na een half jaar zonder club te hebben gezeten, krijgt Theo Lucius bij FC Groningen de kans weer te gaan voetballen in de Eredivisie. Tijdens het trainingskamp wordt de 33-jarige routinier beoordeeld. De Brabander wordt er niet warm of koud van. “Het enige wat ik kan en ga doen, is mijn stinkende best.”

Na diverse blessures in de selectie van trainer Ron Jans klopte de FC aan bij Lucius. De drievoudig international hield na afloop van zijn contract bij Feyenoord, afgelopen zomer, zijn conditie op peil bij de club waar zijn roots liggen, FC Den Bosch. Een nieuwe werkgever had de verdediger/middenvelder nog niet gevonden.
Best jammer
“Na drie jaar was het best jammer dat mijn contract bij Feyenoord niet kon worden verlengd”, vertelt Lucius rustig in de lobby van hotel Le Meridien Penina Golf & Resort in Portimao. “Er was geen enkele financiële mogelijkheid. Ik wilde zeker water bij de wijn doen, maar er was binnen de club niets mogelijk. Alles wat Feyenoord afgelopen zomer heeft gedaan, was middels externe financiering.”
Zeer goede cv
Hoewel Lucius als ex-international met clubs als PSV en Feyenoord achter zijn naam een zeer goede cv heeft, bleef een nieuwe verbintenis uit. “In het begin waren er wat aanbiedingen uit Cyprus en Griekenland. Larissa was heel concreet, maar het aanbod viel me nog wat tegen. Het was toen nog vroeg en ik heb besloten te wachten. Maar er kwam niets meer. Achteraf kun je stellen dat ik heb gegokt en verloren. Als je met je gezin echter naar het buitenland moet verhuizen, moet er wel wat tegenover staan. Het avontuur is mooi, maar de meeste spelers doen het natuurlijk gewoon om er financieel beter van te worden.”
Erkentelijk
Zijn oude club FC Den Bosch bood Lucius onderdak. “Daar ben ik ze zeer erkentelijk voor. Ik heb ook altijd gezegd dat ik in Den Bosch mijn carrière wil beëindigen. En als er in deze maand niets zou zijn gebeurd, was ik daar de tweede helft van het seizoen op amateurbasis gaan voetballen.”
Maar toen kreeg Lucius een telefoontje van Ron Jans. “De trainer vertelde me wat de bedoeling was en hoe de club het voor ogen heeft. Ik breng natuurlijk ervaring met me mee en ben op meerdere posities inzetbaar. Je kunt van mij geen wonderen verwachten, maar ik wil me wel laten gelden. Ik probeer op een positieve manier aanwezig te zijn.”
Bewijzen
Aan de Portugese Algarve moet Lucius bewijzen waar hij staat. “Extra druk? Ben je gek! Ik doe wat ik moet doen en aan het einde van de week hoop ik dat alle partijen tevreden zijn”, zegt de nuchtere Brabander zonder er warm of koud van te worden. “Als FC Groningen vindt dat ik niet fit of niet goed genoeg ben, dan hebben ze daar alle recht toe. De afspraken zijn duidelijk. Mijn eerste indrukken zijn in ieder geval positief. Het is een zeer leuke club en ik ben uitstekend opgevangen. De rest is aan mij.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard