string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano: ‘Ik heb nog steeds hoofdpijn’.

Zondag 10 mei 2009 om 18:47

In de laatste competitiewedstrijd stond voor FC Groningen niets meer op het spel. Op een relaxte wijze werd NAC Breda verslagen (1-0). Toch leverde het treffen nog een clubrecord op voor FC Groningen en een evenaring van een record.

Keeper Luciano hield voor de zeventiende keer zijn doel schoon. Daarmee evenaarde de Braziliaan het clubrecord van Patrick Lodewijks. Wel scherpte Luciano een ander record aan. Nog nooit kreeg een doelman van FC Groningen minder dan 37 doelpunten tegen in de Eredivisie. Luciano is de eerste met 36 tegentreffers.

“We hebben een goed team en dus ook een goede verdediging. Het is voor mij heel bijzonder dat ik zo vaak de nul heb gehouden dit seizoen. Mijn persoonlijke record stond op dertien,” aldus een vrolijke Luciano.

Goed geconcentreerd
“Het is een kwestie van goed geconcentreerd blijven spelen,” gaat de Braziliaan verder. “Vandaag heb ik maar weinig ballen gehad, maar als er een bal komt, moet je er wel staan.” En als de handen van de doelman hem in de steek laten, is er altijd nog zijn hoofd. Een schot van Nourdin Boukhari kwam hard tegen het hoofd van Luciano. De keeper trekt een pijnlijk gezicht als hij aan het moment terugdenkt. “Poeh, ik heb nog steeds hoofdpijn.”

Relaxt
De winnende treffer werd op fraaie wijze gemaakt voor verdediger Andreas Granqvist. Het doelpunt typeerde de spelvreugde. “Het was relaxt voetballen,” meent Granqvist. “De uitslag was natuurlijk niet meer van belang voor onze positie, maar we willen in Euroborg altijd graag winnen. Het publiek heeft ons het hele seizoen fantastisch gesteund. Zij zijn voor ons echt de twaalfde man.”

De verdediger kijkt ook alvast naar de play-offs waarin FC Utrecht de tegenstander is. “We willen Europees voetbal halen. Dat is het hele seizoen het doel geweest. FC Utrecht is als negende geëindigd en op papier dus de beste tegenstander die we kunnen treffen. Ik denk dat we een goede kans hebben om naar de finale te gaan.” Ook Luciano kijkt alvast vooruit. “Ik ben benieuwd naar de play-offs. Het is voor mij de eerste keer dat ik het meemaak.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard