string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lovre nog vraagteken in aanloop naar Willem II.

Vrijdag 24 april 2009 om 14:49

Naast de geschorste Marcus Berg zijn zondagmiddag in Euroborg vier spelers niet inzetbaar door blessures. Petter Andersson, Nicklas Pedersen, Gonzalo Garcia en Fredrik Stenman zijn er niet bij. De inzetbaarheid van Goran Lovre wordt zaterdag nog bekeken.

Ron Jans: “De beslissing over het meespelen van Lovre wordt zaterdag genomen door speler, technische en medische staf waarin ik uiteindelijk de eindbeslissing zal nemen.”

De trainer van FC Groningen gaat de wedstrijd tegen de Tilburgers in op dezelfde wijze als elk ander duel. “Ik heb me erover verbaasd hoe bijvoorbeeld NAC de wedstrijd tegen Heracles is ingegaan met het oog op de bekerwedstrijd die ze later zouden spelen. Dat soort zaken werkt in mijn ogen niet. Het heeft altijd zijn weerslag op het team. Wij zien elke wedstrijd als belangrijk en factoren als het aanwezige publiek en ‘willen winnen’ spelen daar uiteraard in mee.”

Jans constateerde wel een opmerkelijk verschijnsel bij FC Groningen. “Bij ons is het eigenlijk al jaren zo dat hoe groter de druk is, hoe beter de prestaties zijn en de motivatie lijkt te zijn. Misschien was dat ook een van de oorzaken van het verlies in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Maar ik ben er absoluut van overtuigd dat het geen onwil is bij de spelers. Ook die voetballen liever lekker in combinatie met een overwinning.”

Over de vrijdagtraining was Jans ontevreden. “Het was niet best. Na een vrije dag is het toch vaak moeilijk de hele boel op scherp te krijgen. Ook wil dit weer niet alles zeggen. Want in de aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse hebben we juist heel goed getraind en was de wedstrijd met name in verdedigend opzicht weer niet goed. Wat dat betreft hoop ik dat we het ‘gevaar’ Frank Demouge deze keer eens goed kunnen bestrijden.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard