string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lovre: ‘Ik heb nog gesprint in het park’.

Donderdag 21 mei 2009 om 17:30

FC Groningen bereikte op Hemelvaartsdag op overtuigende wijze de finale van de play-offs. Tegenstander FC Utrecht werd met 4-0 verslagen door ondermeer twee doelpunten van Marcus Berg. Invaller Tim Matavz en Goran Lovre scoorden beide één maal.

En dus was de sfeer na afloop van het treffen met Utrecht uitstekend. Tim Matavz maakte in de tweede helft zijn derde goal (de vierde in de wedstrijd) van het seizoen in zes invalbeurten en lijkt een ware supersub te worden. “Het is heerlijk om te scoren, maar belangrijker vind ik dat we een goede wedstrijd speelden,” lacht de jonge spits.

Emoties
FC Groningen stond er over het gehele veld kort op en voorin liepen de combinaties prima. Goran Lovre scoorde na een half uur spelen de belangrijke 2-0 en deed daarmee min of meer het duel op slot. “Het was inderdaad een belangrijk moment en er kwamen veel emoties los bij dat doelpunt,” aldus Lovre. De Serviër viel afgelopen zaterdag uit met een hamstringblessure, maar behandelingen door dokter Kovacevic  in Belgrado hielpen de middenvelder weer snel op de been. Lovre werd eerder dit seizoen op wonderbaarlijke wijze door Kovacevic opgelapt.

Gesprint
“Tijdens de laatste training voelde mijn hamstring nog wat stijf,” vertelt Lovre. “Ik heb toen de dokter gebeld over wat ik moest doen. Die zei dat ik moest sprinten in het park. Zij heeft mij eerder geholpen met mijn knie en ik vertrouw haar voor honderd procent. Ik heb dus ’s avonds nog gesprint in het park.”

De Serviër was dan ook erg blij zijn bijdrage te kunnen leveren aan het elftal en kijkt vol vertrouwen naar de finale van de play-offs tegen NAC Breda. “NAC Breda heeft een ervaren ploeg. Het gaan moeilijke en spannende wedstrijden worden. Toch heb ik veel vertrouwen. Zeker omdat we het thuisvoordeel hebben, dus als er eventueel een derde wedstrijd komt, spelen we thuis voor eigen publiek.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard