Linssen: ‘Zondag met goed gevoel het veld op’

9 september 2016

FC Groningen neemt het zondagmiddag om 14.30 uur in het eigen Noordlease Stadion op tegen Sparta Rotterdam. Kasper Larsen heeft vertrouwen in een goed resultaat, Mimoun Mahi speelt voor het eerst tegen zijn oude club en Bryan Linssen heeft veel zin om zich te laten zien aan het publiek.
 

FC Groningen neemt het zondagmiddag om 14.30 uur in het eigen Noordlease Stadion op tegen Sparta Rotterdam. Kasper Larsen heeft vertrouwen in een goed resultaat, Mimoun Mahi speelt voor het eerst tegen zijn oude club en Bryan Linssen heeft veel zin om zich te laten zien aan het publiek.

Linssen stond twee weken geleden tegen PSV voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling. Mocht de snelle aanvaller tegen Sparta Rotterdam wederom aan de start verschijnen, is dat voor het eerst sinds 5 maart van dit jaar in een thuisduel. “Zo lang geleden?!”, vraagt Linssen. “Zo voelt het niet.”

Veel zin in
De zomerstop en een blessure verklaart veel over de lange afwezigheid van Linssen in de basiself.  “Ik liep in februari een blessure op waardoor ik niet helemaal fit was. Deze zomer kende ik een goede voorbereiding, maar kreeg ik een terugslag. Nu voel ik me gelukkig weer helemaal fit en ik heb ontzettend veel zin in deze wedstrijd in eigen huis.”

Het punt dat FC Groningen haalde in Eindhoven tegen PSV heeft de ploeg volgens Linssen goed gedaan. “Het was een heel goed punt, waaruit we vertrouwen kunnen halen. We stappen zondag dan ook met een goed gevoel het veld op en moeten thuis drie punten halen. We willen de goede lijn van de vorige wedstrijd nu doorzetten.”

Speciaal
Mimoun Mahi maakte bij Sparta Rotterdam kennis met het betaalde voetbal. De aanvaller wacht zondag dan ook een speciale wedstrijd tegen zijn voormalige club. “Ik heb er in de jeugd gespeeld en ben daar doorgebroken,” vertelt Mahi. “Dat maakt de wedstrijd heel speciaal voor mij en ik kijk er naar uit om tegen Sparta te spelen. Ik ben blij dat ik de laatste twee wedstrijden heb mogen starten en hoop zondag weer een bijdrage te kunnen leveren.”

Kasper Larsen speelde twee weken geleden in het centrum van de verdediging samen met Samir Memisevic en kijkt met een goed gevoel terug op die samenwerking. “We hebben tegen PSV goed verdedigd,” meent Larsen. “Samir en ik speelden voor het eerst met elkaar samen. Dat ging goed en het zal in de toekomst alleen maar beter gaan. We praten veel met elkaar over tactiek en werken op de trainingen hard om beter te worden.”

Scherp zijn
FC Groningen speelde in de voorbereiding op dit seizoen 3-3 tegen Sparta  en verdediger Kasper Larsen was toen één van de doelpuntenmakers. “We kennen ze dus al wel een beetje, maar beide ploegen hebben nu wel wat andere spelers in de ploeg staan,” aldus Larsen. “Zondag willen we dolgraag de eerste overwinning van het seizoen binnen halen en ook nog eens in ons eigen stadion. Ik denk dat we de laatste anderhalve wedstrijd op de goede weg zijn en we moeten het nu echt gewoon stap voor stap doen. Dat geldt voor het team en ook voor mijzelf. Zondag moeten we achterin én voorin scherp zijn.”

Laatste nieuws