string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘Weer vol aan de bak’.

Vrijdag 11 december 2015 om 11:20

Drie dagen na de Europese wedstrijd tegen SC Braga staat er wederom een kraker op het programma in Euroborg wanneer Feyenoord zondag op bezoek komt. De Rotterdammers staan tweede in de Eredivisie. Bryan Linssen kan zijn 150ste Eredivisieduel spelen, Sergio Padt kan zijn derde clean sheet in één week behalen.

Mocht Bryan Linssen zondag tegen Feyenoord binnen de lijnen komen, speelt de aanvaller zijn 150ste Eredivisiewedstrijd. “Dat is nieuws voor me en niet echt iets waar ik mee bezig ben,” lacht de rappe aanvaller. “Echt speciaal vind ik het dan ook niet.”
Topploeg
FC Groningen sloot donderdagavond het Europese seizoen af met een gelijkspel tegen SC Braga. “Het is teleurstellend dat we niet hebben kunnen scoren, maar we hebben niet verloren. We speelden in fases een goede wedstrijd en daardoor houden we er toch wel een goed gevoel aan over richting zondag.”
Dan staat er in Euroborg weer een nieuwe uitdaging voor FC Groningen op het programma. Het goed presterende Feyenoord komt op bezoek, het 25ste duel van de Trots van het Noorden van dit seizoen. “Dat is denk ik een nog zwaardere wedstrijd dan tegen Braga. Feyenoord is een topploeg in Nederland en dus moeten we weer vol aan de bak. Aan de andere kant hebben alle ploegen het tot op heden moeilijk gehad in Euroborg,” aldus een strijdbare Linssen.
Gemengde gevoelens
Sergio Padt hield met enkele prachtige reddingen zijn doel schoon tegen de Portugezen. Met 32 ‘saves’ in zes wedstrijden pakte Padt de meeste ballen van alle keepers uit de groepsfase van de Europa League. Zondag kan de doelman voor de derde keer in één week een clean sheet behalen, iets wat hem in zijn periode bij FC Groningen nog niet eerder lukte.
Een behoorlijke uitdaging, want Feyenoord heeft met aanvallers Elia, Kuyt en Kramer een gevaarlijke voorhoede. Padt zal zijn voormalig ploeggenoot Eric Botteghin niet tegenkomen, de Braziliaan viel vorige week geblesseerd uit. “Met Dirk Kuyt hebben ze een hele goede zet gedaan,” vertelt Padt in het programmaboekje van zondag. “Ik kijk met gemengde gevoelens naar het ontbreken van Eric Botteghin. Voor hem persoonlijk vind ik het jammer dat hij geblesseerd is, maar het komt ons niet slecht uit dat een speler als Botteghin bij hun ontbreekt. Wij weten hier allemaal wat Eric kan.”
Thuisvoordeel
Gevraagd naar de verwachtingen voor zondag is Padt net als ploeggenoot Linssen strijdbaar. “Vorig seizoen hebben we Feyenoord in Euroborg op 1-1 gehouden, dus moeten we ze dit jaar maar zien te verslaan! Het is een mooie wedstrijd en wij hebben het thuisvoordeel. We willen graag onze mooie serie voortzetten, want we zijn ook alweer zeven competitiewedstrijden ongeslagen.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard