Linssen: ‘Ik sta de laatste tijd telkens op de goede plaats’

16 april 2017

FC Groningen won zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion ruim van PEC Zwolle, 5-1. Mimoun Mahi en Bryan Linssen maakten allebei twee doelpunten, Jesper Drost zorgde tegen zijn oude ploeg voor een prachtige assist. Het drietal was zeer tevreden met de goede overwinning van de Trots van het Noorden.

header seizoenkaart

Bryan Linssen is de laatste weken op schot. Waar de aanvaller het doel voor de winterstop maar moeilijk kon vinden, schiet hij de laatste weken uit alle hoeken raak. “Het is een heerlijk gevoel als je het veld op loopt en niet voelt dat je moet scoren, maar dat je gaat scoren,” lacht de aanvaller. “Ik was deze week licht geblesseerd, heb weinig kunnen trainen, maar wilde deze wedstrijd niet laten schieten. De laatste tijd sta ik telkens op de goede plaats.”
 
Doen nog mee
Door de overwinning is het gat naar beneden vergroot en het gat richting de negende plaats en play-offs voor Europees voetbal slechts één punt. Linssen hoopt dat de FC in de slotfase van de competitie een reeks kan neerzetten, al weet hij ook dat zijn team dit Eredivisie-seizoen slechts eenmaal twee keer achter elkaar wist te winnen.
 
“De hunkering om minimaal twee keer achter elkaar te winnen is heel groot,” zegt Linssen. “Volgende week is het weer een andere wedstrijd, maar wij gaan uit van het positieve en gaan naar Deventer om punten te halen. Als we daar winnen doen we zeker nog mee.”
 
Overtuigende cijfers
Net als Linssen maakte clubtopscorer Mimoun Mahi ook twee treffers en staat hij nu op 14 doelpunten dit seizoen. “Twee doelpunten en een assist is lekker voor een spits,” lacht Mahi. “Het is lekker om ook een keer met overtuigende cijfers te winnen. Alles viel deze week goed en dat is ook wel eens fijn voor de ploeg.”
 
Jesper Drost speelde zijn vijftigste wedstrijd voor de FC en was tegen zijn oude ploeg belangrijk met een mooie assist bij de 4-1. “We zaten er bovenop vandaag en maakten de kansen af, dan is het lekker voetballen,” aldus Drost. “We konden echt van achteruit tussen de linies door spelen en het was fijn om op het veld te staan. Vorige week gaf toch een nare nasmaak en dan is het lekker dat je, je zo herstelt en met 5-1 wint.” 

20170416EOA7348

Laatste nieuws