string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Seizoen waardig afsluiten’.

Zondag 20 maart 2016 om 17:50

FC Groningen verloor zondagmiddag in Euroborg met 3-0 van Vitesse. Het lukte de Trots van het Noorden niet om de fase met verliespartijen om te draaien. Aanvoerder Rasmus Lindgren wil samen met de ploeg het negatieve sentiment zo snel mogelijk doorbreken en het seizoen waardig afsluiten.

FC Groningen begon het seizoen met de doelstelling om mee te doen aan de play-offs om Europees voetbal. Na zes nederlagen op rij is het halen van de play-offs echter ver uit zicht. “Ik wil ook niet over de play-offs praten,” zegt Lindgren. “Waar we wel over moeten praten is hoe we weer wedstrijden gaan winnen. We hebben nog zes wedstrijden te gaan en moeten het seizoen waardig afsluiten.”
Net als vaker in de laatste weken kon de FC de eigen kansen niet verzilveren en zag de ploeg dat de tegenstander dat wel deed. “De eerste zeventig minuten was er niet veel aan de hand en zag je dat het team alles gaf om te winnen. Wat er daarna gebeurde, past in de periode waarin we op dit moment zitten. Het is moeilijk om de fouten te verklaren, maar het is vaak hetzelfde verhaal de laatste wedstrijden en dat is heel spijtig.”
“We kregen in de eerste helft drie kansen en het maakt alles gemakkelijker wanneer je een keer scoort,” vervolgt de aanvoerder. “Aan de andere kant moeten we ook achterin de nul houden, dus moeten we het als team doen. Het is belangrijk dat we als team bij elkaar blijven. Dat het vertrouwen minder is, is logisch, maar we moeten wel door. Keihard vechten en er alles aan doen om een wedstrijd te winnen. Zo’n fase waarin we nu zitten, is verschrikkelijk, het beïnvloedt je leven.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard