string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Scherper en scherper’.

Vrijdag 16 mei 2014 om 15:55

Vice-captain Rasmus Lindgren is bezig met de vijfde play-offserie in zijn carrière. Met recht kun je Lindgren dus ‘ervaringsdeskundige’ noemen. “Met FC Groningen heb ik in 2006 en 2007 in de play-offs gespeeld. Helaas was ik in 2007 geblesseerd. Met Ajax heb ik de serie ook één keer gespeeld en vorig jaar natuurlijk tegen FC Twente. Dit jaar zijn dus mijn vijfde play-offs en de vierde waarin ik ook kan meespelen.”

“Vorig jaar verloren we nog van FC Twente. Dit jaar hebben we de halve finale wel overleefd en spelen we de finale tegen AZ. Het is ‘fifty-fifty’. Het thuisvoordeel in de return zegt me niet zoveel. Dat zie je ook wel aan de halve finales, waarin de ploegen die eerst thuis speelden juist wonnen.”
“Wat wel in ons voordeel spreekt, is dat we een hele goede reeks hebben neergezet met acht zeges op rij en gisteren (donderdag – red.) het gelijkspel bij AZ. We wonnen in die serie ook wedstrijden waarin we fases minder speelden. En dat tekent op dit moment de ploeg. We geven nooit op en gaan gewoon door. Om Europees voetbal te halen, zullen we ook een beetje geluk nodig hebben. Zo’n gestopte strafschop van Marco Bizot thuis tegen Vitesse was bijvoorbeeld cruciaal.”
Volgens Lindgren is na een lang seizoen van vermoeidheid in ieder geval nog totaal geen sprake. “Bijna iedereen is fit om te spelen en je merkt juist dat we scherper en scherper worden. Het zal voor beide ploegen een moeilijke wedstrijd worden. Maar ik heb het volste vertrouwen in onze eigen ploeg en dat we AZ over twee wedstrijden gezien kunnen verslaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’