string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren, Oosterparkboog en Supporterscollectief in FCG TV.

Donderdag 26 maart 2015 om 10:02

FC Groningen TV heeft donderdagavond een gesprek met Rasmus Lindgren en praat met de Zweed over zijn huidige positie als centrale verdediger en het bekerduel met Excelsior. Daarnaast is FCG TV bij de plaatsing van de historische boog van het Stadion Oosterpark op Sportpark Corpus den Hoorn en bij de presentatie van het nieuwe Supporterscollectief.

Sinds een aantal wedstrijden staat Rasmus Lindgren bij FC Groningen centraal in de verdediging naast Eric Botteghin. De Zweedse routinier doet het goed op die positie, een plek waar hij eerder bij Ajax ook al speelde. FCG TV praat met Lindgren over zijn spel van de laatste weken en legt hem een paar keuzes voor. Zo moet de Zweed onder meer kiezen tussen de positie van centrale verdediger of verdedigende middenvelder. Daarnaast kijkt FCG TV met Lindgren vooruit naar de bekerontmoeting met Excelsior.
Opgeknapt
Woensdagmiddag werd de historische boog van het Oosterparkstadion geplaatst bij de trainingsvelden van Sportpark Corpus den Hoorn. Vanaf volgend seizoen zullen de spelers van de eerste selectie als vanouds onder de boog door het trainingsveld betreden. De boog is helemaal opgeknapt en kan zeker weer vijftig jaar mee. FCG TV was bij de plaatsing van de boog.
Regionale voetbalscholen
Vanaf volgend seizoen wil FC Groningen gaan beschikken over vijf regionale voetbalscholen. De club denkt met het opstarten van deze voetbalscholen in de regio nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van talentvolle voetballers en een nog bredere basis te leggen onder het technisch plan ‘2018: talenten op één’, waarbij vanaf 2018 de eerste selectie van FC Groningen voor minimaal vijftig procent dient te bestaan uit eigen opgeleide spelers.
Maandagavond werden de plannen voor de nieuwe regionale voetbalscholen gepresenteerd aan belangstellende clubs uit het Amateurconvenant van FC Groningen, die zich beschikbaar willen stellen als mogelijke locatie. FCG TV vroeg Peter Moltmaker (Hoofd Jeugdscouting) en Paul Raveneau (Hoofd Jeugdopleiding) waarom de FC de keuze voor deze voetbalscholen heeft gemaakt.
Supportersplatform
Afgelopen dinsdag werd in de Noordlease Business Corner in Euroborg een bijzonder en nieuw initiatief gepresenteerd: het Supporterscollectief. Dit idee is ontstaan vanuit de gedachte dat supporters een grote en sterke macht binnen een voetbalclub vormen. Initiatiefnemer Niels Hilboesen vertelt in FCG TV hoe het Supporterscollectief is ontstaan en wat de plannen zijn van het nieuwe supportersplatform.
Uitzendingen
FC Groningen TV wordt donderdagavond om 18.00 uur uitgezonden op FOX Sports Eredivisie kanaal 1.  De uitzending wordt donderdagavond om 22.15 uur herhaald op kanaal 1 en om 19.00 uur, 20.30 uur en 23.00 uur op kanaal 3. Vrijdag is FCG TV om 14.35 uur te zien op kanaal 3 en om 15.30 uur op kanaal 1 van FOX Sports.
FC Groningen TV is elke zaterdag vanaf 15.30 uur ook te zien op OOG TV en in Noord-Nederland via Ziggo kanaal 40 en KPN, Telfort en XS4All kanaal 622. De uitzending wordt doorlopend herhaald tot zondagochtend 9.00 uur.
Online
De items uit FC Groningen TV zijn na de reguliere uitzendingen ook te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV: www.youtube.com/fcgroningentvVolg FC Groningen TV ook op Twitter via www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’