string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Mooi voor de supporters’.

Zondag 27 april 2014 om 17:21

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen bij Roda JC en heeft zich daardoor geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. Rasmus Lindgren was blij met de overwinning, vooral ook voor de bijna vierhonderd meegereisde supporters. Al zag de Zweed FC Groningen slecht aan het duel beginnen.

“We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld,” aldus Rasmus Lindgren voor de camera van FoxSports Eredivisie. “We hadden gezegd dat we in de eerste fase geen risico moesten nemen, maar we gaven gelijk die goal weg. Als je hier komt en je weet in welke situatie Roda zit, dan weet je dat ze gaan komen. We leden dom balverlies en toen ging de bal er via Hateboer ongelukkig in.”
Belangrijk
FC Groningen raakte niet van slag door het snelle tegendoelpunt en het jagende Roda JC. “We hebben het in de laatste twintig minuten van de eerste helft opgepakt zonder echte kansen te creëren. In de tweede helft hebben we ze in de eerste twintig minuten helemaal weggespeeld en maakten we twee doelpunten.”
Via Richairo Zivkovic en Filip Kostic boog de FC de achterstand om in een voorsprong. Lindgren is blij met beide aanvallers. “Ik wil niet zeggen dat we van die spelers afhankelijk zijn, maar feit is wel dat ze belangrijk voor ons zijn.”
Door de winst van zondagmiddag heeft FC Groningen zich definitief geplaatst voor het toetje van de Eredivisie, de play-offs om Europees voetbal. “We hebben de doelstelling gehaald, dat is mooi, maar ik vind deze overwinning ook mooi voor de meegereisde supporters. Ze zijn toch ruim vier uur onderweg geweest en dus is het ook mooi voor hun.”
Vertrouwen
Doelpuntenmaker Zivkovic zag dat het gehele team gedurende de wedstrijd beter begon te spelen. “In de eerste helft was het niet zo goed, maar later werd het hele team beter en dan ga je zelf ook beter voetballen,” zei Zivkovic voor de camera van FoxSports Eredivisie. De spits scoort de laatste weken gemakkelijk. “Ik heb meer vertrouwen gekregen en dat vertrouwen zet ik om in goals.”
Door de winst van de Trots van het Noorden en het verlies van AZ stijgt de FC naar een zevende plaats op de ranglijst. “Het was een prima overwinning vandaag. Dat we een plekje zijn gestegen, is natuurlijk geweldig, want dan heb je een betere uitgangspositie in de play-offs. We wilden ons graag plaatsen voor de play-offs en dat hebben we nu gedaan. Europees voetbal behalen, is moeilijk, maar we gaan er vol voor,” aldus Zivkovic. 

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard