string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Liefst zondag al gespeeld’.

Vrijdag 30 november 2012 om 16:12

Aan het geluid van het applaus na de perspresentatie van Rasmus Lindgren als speler van FC Groningen was te merken dat de terugkeer van de Zweed een bijzondere comeback is. Lindgren kende tussen 2005 en 2008 mooie jaren bij FC Groningen en zal er alles aan doen de hoge verwachtingen waar te maken. “Ik ben geen Maradona, maar hoop mijn bijdrage te leveren en het team te helpen.”

Na zijn succesvolle periode speelde Lindgren jaren voor Ajax in Amsterdam en Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Enkele weken geleden werd het contract van de Zweed in Salzburg ontbonden en was hij transfervrij. Het moment voor Henk Veldmate om contact op te nemen met de middenvelder.
“Het was de bedoeling dat we terug naar Scandinavië zouden gaan om dichterbij huis te voetballen,” vertelt Lindgren. “Dat heb ik Henk ook gezegd. Ik wilde alleen ergens anders heen als het iets bijzonders zou zijn. Na het telefoontje van Henk ging het toch weer kriebelen. Ik voelde dat ik weer voor FC Groningen wilde spelen. Ik heb hier zo’n mooie tijd gehad.”
Lindgren was verrast door de interesse van FC Groningen. “Ik zag dat ik werd gebeld door een Nederlands nummer en dacht dat mijn zaakwaarnemer Sören Lerby zijn nummer had veranderd. Het bleek Veldmate te zijn en ik ben blij dat ik weer terug ben. Het voelt voor mij een beetje als thuiskomen.”
De Zweed koestert de mooie jaren die hij in Groningen heeft gehad. “Het was de mooiste periode uit mijn carrière tot nu toe. Toen ik hier vanmorgen door het stadion liep, zag ik verschillende foto’s hangen. Die brachten mooie herinneringen met zich mee. Fiorentina bijvoorbeeld, de hele stad kleurde voorafgaand aan die wedstrijd groen.”
“Niet alleen de sportieve prestaties staan me bij. FC Groningen is een geweldige club met een mooi stadion en geweldige supporters. Als een andere club me had benaderd, was het misschien niet zo interessant geweest, maar omdat het FC Groningen was en ik hier mooie herinneringen heb, werd dat het wel.”
Lindgren begrijpt dat de verwachtingen in Groningen hoog zijn. “Maar ik kom hier niet als een ster binnen. Ik ben een echte teamspeler die anderen beter probeert te maken. Ik hoop een belangrijke schakel in het team te worden en mijn ervaring over te brengen op anderen.”  
De nieuwe nummer 23 van FC Groningen zal vanaf januari speelgerechtigd zijn voor de Trots van het Noorden. “Ik ben fit, heb de laatste weken in Zweden goed doorgetraind en zal de komende weken ook een trainingsprogramma volgen. Hoe dat eruit gaat zien, weet ik nog niet precies, maar fysiek is er geen probleem. Het liefst had ik zondag al gespeeld.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard