string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Als je de goals zo weg geeft, verdien je het niet’.

Zaterdag 12 maart 2016 om 23:48

FC Groningen verloor zaterdagavond in Rotterdam met 2-1 van Excelsior. De Trots van het Noorden kreeg vlak na rust in korte tijd twee tegentreffers te verwerken, tot ongenoegen van aanvoerder Rasmus Lindgren. Michael de Leeuw viel in en scoorde voor zijn ploeg.

“We mogen ons schamen voor de eerste vijf à tien minuten in de tweede helft,” aldus Lindgren in zijn analyse voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Als je op deze manier de goals weg geeft dan kun je daar niet tegen voetballen.”
Beide ploegen hadden voor de pauze aanvallend niet veel laten zien. Van Weert produceerde een schot voor de thuisploeg en bij FC Groningen testte Mimoun Mahi eenmaal de doelman. “Ook de eerste helft had veel beter gemoeten,” meent Lindgren. “Maar in de rust stond het nog 0-0 en heb je dus nog alle kans om te winnen. Als je daarna na tien minuten in de tweede helft met 2-0 achter staat, speel je een moeilijke wedstrijd.”
Waar de FC in de voorgaande weken na een achterstand maar moeilijk tot kansen kwam, kreeg het in Rotterdam voldoende mogelijkheden om te scoren. “In andere wedstrijden waarin we achter kwamen is het niet zo geweest en in deze wedstrijd wel, maar dat we het nodig hebben om eerst achter te komen, is dat natuurlijk niet goed.”
Volgens de analisten van het sportkanaal had FC Groningen op basis van de mogelijkheden in de tweede helft een punt verdiend. “Misschien is dat zo, maar als je zo de kleedkamer uit komt na rust en twee goals weg geeft, verdien je het niet,” sloot de aanvoerder af.
Michael de Leeuw kwam als invaller in Rotterdam in het veld en scoorde namens de FC. De laatste twee wedstrijden moest de clubtopscorer op de bank beginnen. “Ik wilde mezelf laten zien,” aldus De Leeuw voor de camera van FOX Sports Eredivsie. “Ik was gemotiveerd om sowieso een goal te maken. Ik denk dat iedere speler vindt dat hij moet spelen, dus ik ook. Het zou niet goed zijn wanneer je vindt dat je niet hoort te spelen.”
Hoewel De Leeuw scoorde, was hij niet helemaal tevreden over zijn invalbeurt. “Ik maak wel een goal, maar moet die tweede ook maken,” aldus een zelfkritische De Leeuw.  De aanvaller kreeg twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker.

“Bij die kans met de sliding haal ik het maximale eruit en moet je een beetje geluk hebben, maar die laatste kans moet gewoon een goal zijn en daar moet ik de 2-2 maken. Dus ik denk dat ik mijn invalbeurt nog beter had moeten benutten. Na die 2-0 hebben we vier of vijf kansen gecreëerd. We hadden wel een puntje nodig om misschien uit het dipje te komen waar we nu in zitten.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard