Lijfsbehoud voor A-junioren.

Dinsdag 17 april 2012 om 11:52

Na een ruime overwinning op NEC/FC Oss A1 speelt FC Groningen/Cambuur A1 ook volgend jaar op het hoogste plan.

De samenvattingen van A1 en C3 zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 4-0 NEC/FC OSS A1
1-0 Tigran Gazarjan (39.), 2-0 Jesse Renken (62.), 3-0 Mark Diemers (78.), 4-0 Robby Holder (79.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco (88.Marnick Otens), Jesse Renken (85.Ardavazs Gazarjan), Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Tigran Gazarjan (88.Bryan Inge), Mark Diemers, Arjen Hagenauw (82.Hans Hateboer), Noureddine Boutzamar, Robby Holder (82.Ifeayi Gorissen).
Het is gelukt. De indrukwekkende serie na de winterstop is beloond met een verlenging van het verblijf in de Nike Eredivisie. Daarvoor hoefde de ploeg van trainer Paul Raveneau in het duel tegen NEC/FC Oss A1 niet eens groots te spelen. Voor rust lag het initiatief voortdurend bij de thuisploeg en waren de gasten machteloos om enig druk te zetten op de Groningse defensie. Toch bleven grote kansen aanvankelijk uit. Dat FCG met een voorsprong ging rustten kwam toch wel met enig geluk tot stand. Tigran Gazarjan zette druk op de verdediging, de bal kwam bij de doelman die daarop tegen Gazarjan aanschoot. De bal verdween in het doel en dat was een domper van jewelste voor de gasten. Na rust duurde het wel lang voordat de Groningers het ritme konden vinden. De tegenstander was iets meer bij het doel van Stefan van der Lei maar konden weinig gevaar uitrichten. Bij FCG ontbrak daarentegen net die laatste beslissende pass. Na ruim een kwartier spelen viel de beslissing. Nadat Mark Diemers een vrije trap tegen de lat had geschoten werd even later Jesse Renken vanop rechts weggestuurd. Met een mooie schuiver gooide hij het duel op slot. Er kwam meer ruimte in de defensie van de gasten en daar werd door de Groningse aanvallers goed gebruik van gemaakt. Mark Diemers scoorde met een geweldige pegel de mooiste treffer van de middag. Nog geen minuut later schoot Robby Holder met behulp van de verdediger de 4-0 binnen. Een prima zege voor FC Groningen/Cambuur A1 dat in de tweede seizoenshelft op volle toeren draait.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 0-2 ALMERE CITY FC C2
0-1 (7.), 0-2 (41.)
opstelling FCG C3 Sebastiaan Meijwaard, Ids Hannema (Wouter de Mare), Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Ozan Kokcu, Arthur Ymele Feudjio, Nagesh Amatsaleh (Daan Wijma), Marcel Mannes, Ruendel Martina (Tommie van de Looi), Eike Begemann (Martijn van Maastrigt).
De onder-14 ploeg van trainer Rene Wollerich leed op eigen veld een kansloze nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Almere City FC. Het was daarmee het verlies sinds november vorig jaar en tevens de eerste keer in deze voorjaarscompetitie dat FCG met lege handen achterbleef. De gasten uit Almere behaalden dankzij deze winst het kampioenschap in Poule B waarvoor uiteraard de felicitaties. Vanaf het begin hadden de fysiek veel sterkere gasten een overwicht en domineerden ze het spelbeeld. Dat leverde al na zeven minuten de openingstreffer op. Vier minuten later leek de tweede treffer al in het mandje te liggen maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. Een kansrijke kopkans verdween nog naast het doel terwijl ook doelman Meijwaard nog een mooie save verrichtte. Pas na 23 minuten kon Ruendel Martina de eerste doelpoging noteren. Dit werd echter een gemakkelijke prooi voor de Almere-goalie. Op slag van rust werd opnieuw een goal van Almere afgekeurd wegens buitenspel. De tweede helft begon zoals de eerste. Uit een corner kon een geheel vrijstaande speler van de gasten de 0-2 binnenkoppen. De wedstrijd kabbelde daarna naar het eind. De thuisploeg was niet bij machte om Almere in verlegenheid te brengen. Martijn van Maastrigt kwam nog wel eenmaal vrij voor de goal maar werd net even uit balans gebracht. Na zeventig minuten konden de handen omhoog bij Almere. Voor FC Groningen/Cambuur C3 zit de competitie er nu op en kan het zich nu gaan richten op het vervolg van het bekertoernooi.
ACTIEF D1 1-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Lion Kalentjev (5.), 0-2 Steyn Strijker (10.), 1-2 (35.), 1-3 Daniel van Kaam (40.), 1-4 Lion Kalentjev (48.), 1-5 Jearl Margaritha (50.), 1-6 Lion Kalentjev (58.)
opstelling FCG D3 Giovanni Oldersma, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Mark Versteegen, Max van Bruxvoort, Mark te Velde, Steyn Strijker, Rick Boyer, Lion Kalentjev, Daniel van Kaam, Boy Spijkerman.
De eerstejaars D-pupillen behaalden in Eelde een verdiende en ruime zege op Actief D1. Via doelpunten van Lion Kalentjev en Steyn Strijker werd al vroeg in de wedstrijd een 0-2 voorsprong genomen. Daarna stokte de productie wel maar na rust werd de score verder opgevoerd. De thuisploeg kwam nog wel terug in de wedstrijd maar Daniel van Kaam zorgde vrij snel voor het herstel met een prachtig schot van buiten de zestien meter in de kruising. Twee treffers van opnieuw Kalentjev en eentje van Jearl Margaritha maakten het zestal doelpunten vol. Met name de laatste treffer van kalentjev was ook een juweeltje. Hij schoot de bal met een halve omhaal in de kruising. Trainer Bote Talsma was tevreden: “We speelden goed positiespel en creeerden veel kansen. Dit was mede te danken aan de vele mooie een-tegen-een acties van onze flankspelers. In de omschakeling naar de verdediging toe had het wel iets beter gekund. Van achteruit werd echter wel rustig en zorgvuldig opgebouwd.” Donderdag treffen beide teams elkaar opnieuw in het bekertoernooi.