Lijfsbehoud A1 ondanks verlies.

Vrijdag 30 april 2010 om 00:24

A1 speelt ook volgend jaar in de Nike Eredivisie ondanks een nederlaag tegen PSV. Ook B1 ging onderuit tegen de ploeg uit Eindhoven.

RVO FC Groningen A1 speelde zich ondanks een nederlaag bij PSV veilig. De ploeg van trainer Paul Raveneau verloor met 2-1 maar zag ook de belangrijkste concurrent, Willem II/RKC, verliezen. In Eindhoven maakte Arjan Akkerman een vroege achterstand ongedaan. In de tweede helft viel de beslissing via een afstandsschot. RVO FC Groningen B1 verloor van dezelfde ploeg en met dezelfde cijfers. Op Corpus den Hoorn startte PSV furieus en nam het al na acht minuten met 0-2 de leiding. Met name na rust was de FC veel sterker en wist het genoeg kansen en mogelijkheden af te dwingen. Tigran Gazarjan scoorde de enige treffer. Ver in blessuretijd werd een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker gemist. Voor de beide teams van RVO FC Groningen zit de competitie er nu op.
Scorebord:
2 – PSV A1
1 – RVO FC GRONINGEN A1 (Akkerman)
1 – RVO FC GRONINGEN B1 (T.Gazarjan)
2 – PSV B1
Het doelpunt van B1 is nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
De voetbalzaterdag zoals het gebeurde…
16.52: De competitie voor A1, B1 en C1 zit erop. De overige teams spelen nog wel wat competitiewedstrijden. Daarnaast zitten de beide C-teams en ook D1 nog in de beker. Dit was de voetbalzaterdag voor vandaag.
Eindstand: PSV A1 2-1 RVO FC Groningen A1
16.43:
Ondanks de nederlaag speelt A1 zich dus veilig in Eindhoven. De ploeg komt in de 13de minuut achter door een vrije trap die vanaf de zestien ineens raak wordt geschoten. Daarna krijgen de gasten wel wat kansjes en volgt de beloning in de 27ste minuut. Kelvin Bossman bezorgt Arjan Akkerman de bal en die schiet hard in het dak van het doel raak: 1-1. In de tweede helft valt Tiemen van Hezel geblesseerd uit. PSV is de wat meer controlerende ploeg. Na een uur spelen valt desondanks het tweede doelpunt uit de lucht als een schot van dertig meter afstand ineens binnen valt. In de resterende periode probeert de FC het wel en krijgt het nog wat kansjes. De drie punten blijven echter in het Brabantse.
16.35 uur: A1 is verzekerd van lijfsbehoud. Willem II/RKC verliest bij Feyenoord met 4-1 en wordt zelfs het kind van de rekening. Roda JC klopt FC Utrecht met 2-1 waardoor de Limburgers nu de nacompetitie moeten spelen. Het duel tussen NAC Breda en Sparta Rotterdam endigt in 0-0.
Eindstand: RVO FC Groningen B1 1-2 PSV B1
16.25:
De B-junioren leiden in hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen een nipte nederlaag tegen PSV. Toch is het na rust stukken beter wat de ploeg van trainer Moltmaker laat zien. De ploeg is sterker dan de Eindhovenaren en krijgt tien minuten na rust de beste kans tot dan toe. In de 53ste minuut tikt Tigran Gazarjan na goed voorbereidend werk van Alexander Vogel de 1-2 binnen. Vijf minuten daarna krijgen de gasten nog een goede mogelijkheid maar een schot belandt via een verdediger van de thuisploeg naast het doel. In het vervolg een veel sterker RVO FC Groningen dat vijf minuten in blessuretijd nog een uitstekende kans krijgt op de gelijkmaker. Van dichtbij verricht de PSV-goalie echter een prima redding.
15.24: In Eindhoven is het na de eerste helft 1-1 tussen A1 en PSV. De ploeg van trainer Paul Raveneau lijkt nu al min of meer veilig. Willem II/RKC staat bij rust namelijk met 2-0 achter tegen Feyenoord. Bij NAC Breda-Sparta Rotterdam staat het nog 0-0.
15.20: B1 kijkt bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. PSV scoort in de 6de en 8ste minuut en kent derhalve een droomstart. De thuisploeg herpakt zich daarna maar wordt niet of nauwelijks gevaarlijke voor het doel van de Eindhovenaren. Vier minuten voor rust voorkomt doelman Yannick Berends een grotere achterstand door tot driemaal toe knap te redden.
14.22: De opstelling van RVO FC Groningen B1 is als volgt: Yannick Berends, Hans Hateboer, Jasper ter Horst, Ron Janzen, Ardavazd Gazarjan, Marnick Ottens, Robby Holder, Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen, Niels Zwaneveld en Alexander Vogel. Op de bank: Bryan Inge, Frederik Specken, Kevin Mennega, Stefan van der Lei, Paulo Francisco en Jesse Renken.
14.10: Over twintig minuten start het duel in de Nike Eredivisie tussen PSV A1 en RVO FC Groningen A1. Trainer Paul Raveneau stuurt de volgende elf spelers het veld in: Steffen Bakker, Luis Pedro da Silva Fereira, Alim Ozturk, Nick Bakker, Yousouf Zinga, Tiemen van Hezel, Eduard de Jonge Rosa, Hilal Ben Moussa, Arjan Akkerman, Kelvin Bossman en Yoell van Nieff.
13.49: Straks om 14.30 uur het duel van A1 bij PSV. Onderin de eredivisie is de stand als volgt: 9.RVO FC Groningen (25-29; -5), 10.Sparta Rotterdam (25-29; -11), 11.NAC Breda (25-28; -27), 12.Willem II/RKC (25-26; -11), 13.Roda JC (25-24), 14.FC Volendam (25-11). Het programma van de concurrenten is als volgt: Feyenoord-Willem II/RKC, NAC Breda-Sparta Rotterdam. Pakt A1 een punt dan is het, zonder afhankelijk te zijn van de andere resultaten, zeker van nog een jaar eredivisievoetbal. Maar dankzij een veel beter doelsaldo dan de concurrentie mag de ploeg waarschijnlijk ook nog een klene nederlaag leiden.
13.36: Een terugblik op de wedstrijden van vanochtend in de Tweede Divisie F bij de D-pupillen. Emmen av D1 wint met 2-1 bij HZVV D1 terwijl GVAV Rapiditas D1 punten verspeelt bij SC Cambuur D2: 1-1. Dat is belangrijk nieuws voor RVO FC Groningen D2. De stand aan kop is nu als volgt: 1.RVO FC Groningen D2 (22-56), 2.GVAV Rapiditas D1 (22-51), 3.SC Cambuur D2 (23-44), 4.Emmen av D1 (21-47). De ploeg van trainer Peter Hoekstra heeft nog twee duels te spelen en heeft dus alles in eigen hand.
13.23: Een goedemiddag vanuit Corpus den Hoorn waar we ons opmaken voor de laatste competitiewedstrijd van B1. Tegenstander is PSV en het duel begint om 14.30 uur. Beide ploegen kunnen bij winst een plaatsje stijgen op de ranglijst. Belangrijker daarentegen is de wedstrijd van A1 in Eindhoven tegen PSV. Het vlaggenschip heeft een punt nodig voor lijfsbehoud. Wanneer het verliest dan is het afhankelijk van de andere resultaten. Het doelsaldo spreekt echter in het voordeel van de FC.