string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Liesveld voor zeventiende keer leidsman.

Donderdag 24 april 2014 om 09:00

Richard Liesveld is zondagmiddag in Kerkrade voor de zeventiende keer scheidsrechter bij een officiële wedstrijd van FC Groningen. Onder zijn leiding won de FC tien van de zestien tot nu door hem gefloten duels. Liesveld blaast zondag om 14.30 uur voor de aftrap bij Roda JC Kerkrade – FC Groningen, een duel uit de op één na laatste speelronde van de reguliere competitie in de Eredivisie.

Liesveld floot dit seizoen eerder de competitiewedstrijden van FC Groningen tegen Heracles in Almelo en NEC in Euroborg. Beide duels werden met ruime cijfers winnend afgesloten door de Trots van het Noorden, respectievelijk 0-3 en 5-2. De uitwedstrijd in november tegen Heracles was voor Liesveld de zesde keer op rij dat hij een uitduel van FC Groningen fluit. Tussen 2007 en 2012 had hij juist zes keer op rij een wedstrijd van FC Groningen in Euroborg gefloten.
Eerbetoon
Het thuisduel van FC Groningen met NEC op de laatste speeldag van de eerste competitiehelft, op zondag 22 december, stond in het teken van het afscheid van de overleden clubicoon Martin Koeman. Het werd een emotionele middag met een waardig eerbetoon en een klinkende 5-2 overwinning voor de Trots van het Noorden. Trainer Erwin van de Looi droeg die overwinning – onder het toeziend oog van de voetbalzonen Erwin en Ronald – na afloop op aan Koeman sr.
FC Twente
Liesveld was ook de beoogd scheidsrechter bij de eerste competitiewedstrijd ná de winterstop van dit seizoen. Op zondag 26 januari besliste hij op het laatste moment dat het thuisduel van FC Groningen met FC Twente na sneeuwval in het noorden niet kon doorgaan omdat volgens hem het speelveld in Euroborg niet bespeelbaar was.
Vorig jaar leidde Liesveld het play-offduel van FC Groningen met FC Twente in Enschede. De ploeg van trainer Robert Maaskant verspeelde in een spectaculaire wedstrijd in de Grolsch Veste in de slotfase een 1-2 voorsprong en daarmee een finaleplaats in de play-offs.
Willem II
In de rij van zestien tot nu toe door Liesveld geleide wedstrijden zitten vier duels van FC Groningen met Willem II, waarvan de eerste twee. Liesveld maakte namelijk op 2 oktober 2005 zijn debuut bij FC Groningen-Willem II. In Euroborg werden de Tilburgers destijds met 2-0 geklopt.
Anderhalf jaar later pas weer floot Liesveld zijn tweede wedstrijd van FC Groningen en was dus opnieuw Willem II de tegenstander. In Tilburg werd het een 3-0 zege voor de Brabanders. Komend seizoen keert Willem II na afwezigheid van één jaar terug op het hoogste niveau, nadat afgelopen paasmaandag het kampioenschap in de Jupiler League in Tilburg gevierd kon worden.

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard