string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Liesveld scheidsrechter in Den Haag.

Woensdag 20 augustus 2014 om 12:53

De KNVB heeft Richard Liesveld aangewezen als scheidsrechter voor de wedstrijd van aankomende zondag tussen ADO Den Haag en FC Groningen. De 41-jarige arbiter wordt in de residentiestad geassisteerd door de assistent-scheidsrechters Mario Diks en Peter Janson. Richard Martens is vierde official in het Kyocera Stadion.

Liesveld staat vanavond (woensdag – red.) als vijfde official op het veld bij het duel tussen Lille OSC en FC Porto in de voorronde van de Champions League. Hij assisteert daarmee de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.
Oosterpark
Het is voor Liesveld komende zondag de achttiende keer dat hij een officiële wedstrijd van FC Groningen leidt. De eerste wedstrijd van de Groningers, die onder zijn leiding stond, was nog in het Oosterpark. Willem II werd op 2 oktober 2005 op Groningse bodem met 2-0 verslagen.
Van de zeventien voorgaande duels van FC Groningen waarin Liesveld als scheidsrechter optrad, speelde de Trots van het Noorden er negen buitenshuis. Vorig seizoen stonden de uitwedstrijden tegen Heracles Almelo en Roda JC alsmede de Eredivisiewedstrijd in Euroborg tegen N.E.C. onder leiding van de arbiter uit Waverveen. FC Groningen won alle keren.
De aftrap komende zondag in Den Haag is om 14.30 uur.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard