string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Levchenko wint in Kazachstan.

Woensdag 10 september 2008 om 22:32

Evgeniy Levchenko heeft woensdag met Oekraïne een prima 3-1 zege geboekt tegen Kazachstan. De reserve-aanvoerder van de FC speelde 90 minuten. Marcus Berg zag vanaf de bank toe hoe Zweden met 2-1 won van Hongarije.

Andreas Granqvist stond bij Zweden niet op het wedstrijdformulier. De aan Emmen verhuurde Tim Matavz speelde dinsdag met Jong Slovenië tegen Denemarken en kwam niet verder dan 0-0.

Een teleurstellend optreden was dat van Jong Oranje in Zwitserland. De mannen van bondscoach Foppe de Haan verloren in de slotfase met 1-0 en werd daardoor uitgeschakeld in EK-kwalificatie. Tom Hiariej kwam na twintig minuten in het veld als vervanger van de geblesseerde Gianni Zuiverloon. Oud-FC’er Stefan Nijland maakte ook nog een invalbeurt.

Hiairej kan vanaf eind 2009 nog een nieuwe poging doen in Jong Oranje, aangezien die nieuwe lichting geboren mag zijn vanaf het jaar 1988. De lichting daaronder, die van Leonard Nienhuis en Mart Dijkstra, heet nu Oranje onder-19. Dat team verloor dinsdag in Engeland met 2-1. Dijkstra speelde de eerste helft waarin Oranje op een 1-0 voorsprong kwam. Nienhuis speelde de volle negentig minuten.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard