string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Levchenko pakt punt; Ajilore en Zweden niet in actie.

Zondag 12 oktober 2008 om 18:55

Evgeniy Levchenko heeft met Oekraïne een punt gepakt tegen Kroatië. Marcus Berg en Andreas Granqvist kwamen niet van de bank bij Zweden-Portugal. Petter Andersson en Oluwafemi Ajilore zaten niet bij de selectie.

Zaterdag speelde Levchenko voor Kharkiv voor 25.000 toeschouwers en onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar tegen Kroatië. Er werd niet gescoord. Na drie duels staat Oekraïne tweede in de groep met 5 punten.

In het Zweedse Solna keken ruim 33.000 toeschouwers naar de interland met Portugal, waarin niet werd gescoord. Petter Andersson was een van de toeschouwers. Berg en Granqvist kwamen niet in actie. Zweden staat tweede in de groep met 5 punten uit drie duels.

In Nigeria zat Oluwafemi Ajilore niet bij de selectie voor de gewonnen interlandwedstrijd tegen Sierra Leone (4-1). Nigeria plaatste zich zonder puntverlies voor de volgende kwalificatierondes voor het WK en de Afrika Cup.

Tom Hiariej en Shkodran Metaj speelden vrijdagmiddag beiden 90 minuten met het Nederlands Beloften Elftal dat in Oekraïne met 0-0 gelijkspeelde tegen de leeftijdsgenoten van dat land. Oud-FC’er Stefan Nijland kwam het eerste uur in actie.

Leonard Nienhuis kwam zaterdag slechts een kwartier in actie met Oranje onder-19. De doelman scheurde zijn wenkbrauw en die moest worden gehecht. Zijn ploeg won vervolgens moeizaam met 3-2 van Luxemburg, maar plaatste zich daarmee wel voor de volgende EK-kwalificatiepoule. Dinsdag speelt de Onder-19 nog tegen Duitsland.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard