string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Levchenko gaat FC Groningen verlaten.

Dinsdag 07 april 2009 om 14:30

In de 226ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het duel in Utrecht, gaat hij in op het vertrek van Evgeniy Levchenko en meldt hij onder meer de ontwikkelingen rond de klankbordgroep en de handtekeningenmiddag voor de Junior Club.

“We mogen bepaald niet ongelukkig zijn met 0-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht. Het duel verdiende eigenlijk geen winnaar, maar dit keer mochten wij eens ervaren hoe het is om in blessuretijd fortuinlijk met de winst aan de haal te gaan. Door deze overwinning is de voorsprong op concurrent Utrecht opgelopen tot zeven punten. De play-offs komen met nog slechts vijf competitiewedstrijden te gaan steeds dichterbij. Het thuisduel met Vitesse van aanstaande zondag is uitverkocht.”

Groot scherm
“De wedstrijd in Utrecht werd afgelopen zaterdag ook in Euroborg bekeken en wel door ruim dertig leden van de Green White Bengels. Zij volgden het duel op een groot scherm in de Hattrick’s Pub.”

“Jong FC Groningen gaat een spannende slotfase van het seizoen in. Door het gelijkspel van gisteravond (maandag – red.) op eigen veld tegen Jong Vitesse én de winst van concurrent FC Utrecht moet de ploeg van trainer Erwin van de Looi alle zeilen bijzetten om zich te handhaven op het hoogste niveau. Volgende week dinsdag volgt een inhaalduel met Jong NEC in Nijmegen.”

Eerste kampioen
“We kunnen ook de eerste kampioen melden. FC Groningen D1 won afgelopen zaterdag onder grote publieke belangstelling dankzij een sprankelende tweede helft, met schoonheid van doelpunten, met 3-0 van Twente/Heracles D1. De ploeg, die barst van het talent, van trainer Hugo zal bij de thuiswedstrijd tegen Willem II worden gehuldigd.”

“Zoals in de media is verschenen, zal het contract met Evgeniy Levchenko niet worden verlengd. De overeenkomst met de Oekraïense middenvelder loopt aan het einde van dit seizoen af. Levchenko speelt sinds 2005 voor FC Groningen en kwam tot nu toe tot een totaal van 111 officiële wedstrijden. Hij heeft in Groningen vier prima seizoenen gekend, maar voor de club is nu het moment aangebroken om voor zijn positie op het middenveld een jongere speler aan te trekken. Wij hopen natuurlijk dat Levchenko snel een nieuwe mooie club zal vinden.”

Klankbordgroep
“Zoals reeds eerder gemeld zijn wij druk doende een klankbordgroep op te richten. Daarover hebben wij vorige week opnieuw een gesprek gevoerd met de Supportersverenigingen. De klankbordgroep zal bestaan uit een vertegenwoordiger van iedere tribune, dus vier mensen in totaal, twee afgevaardigden van de Supportersvereniging, een vertegenwoordiger van de Rolly Side en één van de Z-Side. De klankbordgroep wordt een adviesorgaan voor de clubleiding en zal signalen die leven onder het publiek doorsluizen. De klankbordgroep zal ten minste drie keer per seizoen in overleg treden met directie en management van FC Groningen.”

Lezing
“Gisteravond heeft ondergetekende een lezing gehouden voor bestuurders van amateurverenigingen. Op initiatief van de KNVB en in samenwerking met Amstel waren zij in Euroborg bijeengekomen om kennis uit te wisselen over zaken waar je als amateurclub mee te maken krijgt, zoals sponsoring en de inzet van vrijwilligers.”

“Vanavond (dinsdag – red.) heeft de Hattrick’s Club van FC Groningen een activiteit. Zo’n zeshonderd leden bezoeken de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ in Martiniplaza.”

Zaalvoetbaltoernooi
“Donderdagavond wordt opnieuw een avond van het Hattrick’s Club zaalvoetbaltoernooi gehouden, waarbij onze sponsorrelaties het tegen elkaar opnemen. Ook nu zullen er weer zestien bedrijven deelnemen in het Sportcentrum Leek.”

“Afgelopen vrijdag waren de kwartfinales van de shoot–out finale in het stadion. Keeper Gijs Koopmans stond op de doellijn en de kwartfinales hebben uiteindelijk zes winnaars opgeleverd. Deze winnaars staan in de halve finales tijdens de komende twee thuiswedstrijden van FC Groningen.”

Handtekeningenmiddag
“Morgen (woensdag – red.) is het groot feest voor ongeveer honderd leden van de FC Groningen Junior Club. Dan staat de jaarlijkse handtekeningenmiddag weer op het programma en alle spelers van de eerste selectie zijn beschikbaar om handtekeningen uit te delen. De kinderen mogen eigen artikelen meebrengen, die ze willen laten signeren. Alle leden die zich voor deze middag hebben opgegeven, hebben inmiddels bericht gehad.”

“Stichting Meer dan Voetbal zal tijdens de dertigste speelronde in de Eredivisie het succesvolle project Scoren voor Gezondheid afronden met een speciaal Scoren voor Gezondheid weekend. FC Groningen Media realiseerde voor de stichting een krant met een totale oplage van ongeveer 1,5 miljoen exemplaren met voor iedere Eredivisieclub een eigen editie.”

De keuken in
“Voor het project gingen de selectiespelers Koen van de Laak en Fredrik Stenman de keuken van Euroborg Horeca in om een gezonde smakelijke maaltijd klaar te maken. Een verslag hiervan zal terug te lezen zijn in de volgende editie van het FC Groningen Journaal en ook te zien zijn bij het televisieprogramma De Ballen op Nickelodeon, aanstaande vrijdag 10 april om 19.15 uur.”

“Wij zijn verheugd te melden dat FC Groningen Media een contract heeft afgesloten met de Drentsche Golf & Country Club Assen. In eerste instantie gaat het om een éénjarige overeenkomst, maar met een optie voor nog twee jaar. FC Groningen Media is lid geworden van de Businessclub van de vereniging en zal medio september een businessmagazine voor de Drentse Golf & Country Club realiseren.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard