string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Levchenko afwezig; Garcia vraagteken.

Vrijdag 10 april 2009 om 15:09

FC Groningen speelt zondagmiddag in een uitverkocht Euroborg tegen Vitesse. Evgeniy Levchenko is afwezig door een kuitblessure. De inzetbaarheid van Gonzalo Garcia is nog een vraagteken. Hij kampt met bovenbeenklachten.

Petter Andersson (knie) en Tim Matavz (bovenbeen) zijn ook nog afwezig. Trainer Ron Jans doet in de aanloop naar het duel in de 30ste speelronde mogelijk wel weer een beroep op de Deense aanvaller Nicklas Pedersen. “We bekijken zaterdag na de training of hij bij de selectie zal zitten. We hebben afgelopen week op de training kunnen zien dat hij goed kan voetballen. Maar conditioneel heeft hij nog een achterstand. Het is eigenlijk nog iets te vroeg hem bij de selectie te halen. Mogelijk dat hij dinsdagmiddag met de Beloften mee naar Jong NEC gaat. In ieder geval hopen we dat hij geen nieuwe tegenslag krijgt.”

Tegenstander
De trainer, die zondag het clubrecord van aantal wedstrijden (226) als coach evenaart, denkt dat Vitesse zijn ploeg het spel zal laten maken. “Maar dat komt goed uit, want dat willen we zelf ook graag. Zij zullen vanuit de omschakeling willen aanvallen. Vitesse heeft eigenlijk niets te verliezen en ook niets meer te winnen. Ze staan in een soort niemandsland. Alleen bij extreme resultaten zullen ze nog in de play-offs kunnen komen of juist in de problemen naar onderen.”

De selectie trainde vrijdag voor het eerst sinds de vorige thuiswedstrijd weer eens in het stadion. “Het veld ligt er een stuk beter bij dan verwacht. Het is goed gerold, is daardoor vlakker en is de laatste tijd veel gesproeid. Dat is een betere omstandigheid voor de ploeg in balbezit dan thuis tegen Roda JC.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard