string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Larsen: ‘Ontzettend mooi stadion’.

Vrijdag 21 augustus 2015 om 23:13

FC Groningen behaalde tegen Excelsior in Euroborg de eerste driepunter van dit seizoen. Kasper Larsen maakte ongeveer tien minuten voor tijd zijn debuut voor FC Groningen. De Deen was blij met zijn eerste minuten in zijn nieuwe thuisstadion. Collega Hans Hateboer was tevreden met de eerste overwinning van het seizoen.

Larsen maakte vorige week in de uitwedstrijd tegen PSV voor de eerste keer zijn opwachting in het shirt van FC Groningen. De fans in Euroborg zagen de Deen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior voor het eerst in actie. “Het was mooier dan vorige week,” vertelt Larsen. “Dit is ons eigen stadion en ik heb kunnen genieten van de sfeer. Mijn vriendin en zaakwaarnemer waren ook aanwezig en ik ben blij dat ik mijn eerste minuten hier heb mogen maken. Het is een ontzettend mooi stadion.”
Vriendelijk
Het bevalt de Deense verdediger uitstekend bij zijn nieuwe club. “Iedereen is heel vriendelijk en het is een heel leuke spelersgroep. Buiten het voetbal gebeurt er veel, allerlei praktische zaken moeten worden geregeld. Maar ik kan me er goed voor afsluiten en me op het voetbal concentreren. Mijn vriendin zal binnenkort weer terug naar Denemarken gaan om daar de spullen bij elkaar te pakken voor de verhuizing. Maar dan moeten we eerst zorgen dat we een huis vinden, want de keuze is niet heel ruim.”
In het veld won de Deen zijn persoonlijke duels en was hij zelfs met een lange bal van achteruit belangrijk bij de 2-0. “Natuurlijk was dat een bewuste bal,” lacht Larsen. “Nee zonder gekheid, ik zag wel dat er ruimte lag en dat er iemand van ons (Jesper Drost – red.) liep. Het is mooi dat er uit die aanval werd gescoord.”
Te veel tijd
Hans Hateboer was blij dat zijn ploeg de tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend kon afsluiten. “We hebben er even op moeten wachten en ik ben blij dat we de winst vandaag konden pakken. In de eerste helft kwamen we er lastig doorheen, maar in de tweede helft zag je dat de invallers een belangrijke bijdrage leverden.”
Waar invaller Mahi de score opende, had Hateboer dat in de eerste helft al kunnen doen. De rebound na een kopbal van spits Michael de Leeuw werd door de back echter over geschoten. “Ik kreeg te veel tijd om na te denken en dat is natuurlijk nooit goed. We moesten lang wachten op het eerste doelpunt, maar volgens mij is het positief dat we de kansen wel creëerden. Het is altijd lekker als je thuis wint.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’