string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Larsen: ‘Het was een korte nacht’.

Vrijdag 14 augustus 2015 om 09:55

FC Groningen presenteerde vrijdagochtend tijdens een bijzonder persontbijt onder andere verdediger Kasper Larsen. De Deen komt over van het Deense Odense BK waar hij nog een doorlopend contract had. De Trots van het Noorden betaalt 450.000 euro voor Larsen die, wanneer hij de medische keuring doorstaat, in Euroborg een verbintenis tekent voor drie seizoenen met een optie voor nog een extra jaar.

De 22-jarige Larsen gaf tijdens zijn presentatie aan blij te zijn met FC Groningen en graag in Nederland wil voetballen. Hoe graag de Deen naar Groningen wilde komen, werd snel duidelijk. Samen met zijn vriendin en zaakwaarnemer stapte de verdediger gisterenavond om 21.00 uur in de auto, arriveerde om 03.00 uur bij zijn hotel in Groningen en na een zeer korte nacht zat hij om 08.00 uur aan tafel tijdens zijn presentatie in de Noordlease Businesscorner.
“Het was inderdaad een korte nacht van slechts een paar uur slaap, maar dat is oké. Het is allemaal heel snel gegaan, maar zoiets hoort bij voetbal. De presentatie maakte indruk op me. Er waren al veel mensen zo op de vroege morgen. Dat maakt me direct enthousiast en ook het stadion ziet er mooi uit.”
Larsen was in Odense sinds deze zomer ploeggenoot van Mohamed El Makrini, de middenvelder die tot vorig seizoen nog bij SC Cambuur speelde. Via hem hoorde Larsen al het nodige over het Nederlandse voetbal. “We waren kamergenoten tijdens ons trainingskamp en daar hebben we veel over voetbal gesproken. Ook over de Eredivisie. Hij heeft me verteld dat FC Groningen een mooie club is. De Eredivisie is een goede competitie met snel voetbal, iets wat bij mij past.”
De Deen, die het shirt met rugnummer 3 gaat dragen, beleefde in zijn nog jonge loopbaan al eens eerder een buitenlands avontuur. Larsen werd dit kalenderjaar uitgeleend aan FC Astana, maar keerde na een paar maanden terug naar Denemarken. “Kazachstan is toch echt Kazachstan en niet de beste plaats voor een jonge voetballer. Het financiële aspect speelde een belangrijke rol in mijn keuze destijds, maar ik ben er achter gekomen dat dit niet zo heel belangrijk is. Ik ben een jonge speler en wil me graag verder ontwikkelen. Daarom ben ik heel tevreden dat dit bij een grote club als FC Groningen kan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard