Larsen: ‘Fans zijn twaalfde man voor ons’

22 oktober 2015

FC Groningen maakte woensdagavond kennis met het Stadion u Nisy waar het de afsluitende training afwerkte voor de wedstrijd van vandaag tegen Slovan Liberec. In en ontspannen sfeer en onder het toeziend oog van ruim 300 FC-fans, die al in Liberec vertoefden.

De laatste training voor het duel met de nummer 3 van de Tsjechische competitie bestond onder meer uit een positiespel, kleine partij op een half veld en afwerkoefeningen. Als afsluiting werden er nog enkele rondjes om het veld gelopen en werd het aanwezige publiek achter één van de doelen bedankt. Tijdens de wedstrijd zullen er zo`n 2.000 supporters van de Trots van het Noorden aanwezig zijn die de ploeg achterna zijn gereisd. Een gedeelte daarvan was woensdag al in de stad en kwam woensdagavond de afsluitende training van hun club bekijken. Het team en de spelers werden hartstochtelijk toegezongen. Eén van de spelers die luidkeels met gezang werd aangemoedigd, is Kasper Larsen.

De verdediger was onder de indruk van de Groningse menigte. “Geweldig en ik het niet verwacht dat er nu al zoveel zouden zijn,” vertelt Larsen. “Het is natuurlijk waanzinnig dat er ongeveer 2.000 fans aanwezig zullen zijn bij de wedstrijd. Het is ‘slechts’ 800 kilometer, maar dat er zoveel zijn, maakt het erg bijzonder. De toeschouwers zitten hier dicht op het veld en ik denk dat ze echt een twaalfde man zijn voor ons.”

Larsen maakte in Braga zijn Europese debuut voor FC Groningen in een heel bijzondere voetbaltempel en keek in Liberec nog eens goed rond in een voor hem onbekend stadion. “Het is een mooi stadion, leuke sfeer, maar een voetbalveld is een voetbalveld en dat zijn we allemaal gewend. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar we zijn er helemaal klaar voor.”

De Deen kwam tot op heden vier wedstrijden in actie voor de Trots van het Noorden, alle vier als invaller. Mocht trainer Erwin van de Looi in Tsjechië een beroep op de verdediger doen, zal Larsen zijn mannetje staan. “Als de trainer me nodig heeft, ben ik er klaar voor. Ik zal mijn uiterste best doen en zorgen dat ik mijn werk uitvoer.”

“De laatste weken voel ik me goed. Zo`n verhuizing is toch vooral ook buiten het veld wennen, maar het leven in Nederland lijkt op dat in Denemarken. Op het veld gaat het goed. De manier van spelen past bij me en ik begin de taal ook steeds beter te begrijpen.”

Laatste nieuws