Larsen en Jenssen afwezig tegen ADO; Mahi en Memisevic vraagtekens

1 december 2017

Trainer Ernest Faber kan zaterdagavond in het Cars Jeans Stadion in Den Haag geen beroep doen op Kasper Larsen en Ruben Jenssen. Larsen laat zich in Italië behandelen aan zijn achillespeesblessure en Jenssen is ziek. De inzetbaarheid van Mimoun Mahi en Samir Memisevic vormt nog een vraagteken. Ludovit Reis keert bij de wedstrijdselectie terug van een schorsing.

Faber heeft zonder extra tegenvallers de beschikking over een selectie van drie keepers en zeventien veldspelers inclusief middenvelder Ludovit Reis en doelman Abdel Elouazzane die formeel tot de onder-23-groep behoren. FC Groningen onder-23 speelt op haar beurt zaterdagmiddag om 12.30 uur thuis tegen FC Twente onder-23 en zal het moeten stellen zonder de geschorste Lars Kramer.

Trainingskamp
FC-trainer Faber licht toe waarom Kasper Larsen zich de komende periode laat behandelen in het Italiaanse Bologna. “Hij heeft al een tijdje last gehad van een achillespeesblessure, heeft toen een hele wedstrijd gespeeld en kampt nu weer met andere klachten. In goed overleg met de club heeft Kasper gekozen voor een ‘second opinion’, een alternatief programma in Italië. De insteek is dat hij helemaal topfit terugkeert en aansluit bij de groep als wij in januari op trainingskamp gaan.”

In de afgelopen week kampten enkele spelers met lichte klachten en volgden sommige spelers een alternatief programma. “Vandaag (vrijdag – red.) gingen Mimoun Mahi en Samir Memisevic met kleine klachten uit voorzorg eerder van de training naar binnen. We gaan bekijken hoe zij ervoor staan en welke rol ze morgen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag kunnen spelen.”

Oplossing
Tegenstander ADO Den Haag heeft een ploeg die bekend staat om fysiek spel. “Het is een ploeg die met name voor eigen publiek goed presteert. Ze gooien er veel strijd in. Fysiek kunnen we mogelijk afgetroefd worden, dus voor ons ligt de oplossing in het voetballende gedeelte. Als we durf en lef hebben om er ‘doorheen’ te voetballen, kunnen we het ADO erg lastig maken. De tweede helft van de thuiswedstrijd tegen Vitesse kwamen we helemaal in onze kracht. Die aanpak hebben we zaterdagavond ook nodig.”

20171104JV6886

Laatste nieuws