string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Laatste zonnepanelen op dak Euroborg te koop.

Vrijdag 23 mei 2014 om 10:05

Het gaat hard met de verkoop van zonnepanelen op het dak van stadion Euroborg. In totaal zijn er al meer dan 1.000 panelen verkocht. Met een nog een korte actieperiode voor de boeg staan er nog maar vijftien beschikbare zonnepanelen op de teller.

Initiatiefnemers FC Groningen, Essent en de stichting 1miljoenwatt hopen dat ze aanstaande zondag alle bijna 1.100 zonnepanelen verkocht hebben die op het dak passen. Als dat lukt, wordt de huidige, uit 531 zonnepanelen bestaande centrale binnenkort uitgebreid met nog eens 561 panelen.
Het eerste gedeelte van de zonnecentrale is medio februari al in gebruik genomen. De installatie heeft intussen al meer dan 30.000 kilowattuur aan stroom opgewekt – oftewel genoeg om bijna negen huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien.
Centrale doet goede zaken met zonnige weer
Het zonnige weer van de afgelopen dagen maakt dat de centrale momenteel erg goede zaken doet. Afgelopen zondag werd zelfs een dagrecord geboekt: in één dag wekte de centrale 945 kilowattuur op. Dat is ongeveer een kwart van wat een gemiddeld huishouden in een heel jaar verbruikt.
Zonder gedoe zelf zonnestroom opwekken
De zonnecentrale is met name interessant voor mensen die zonder gedoe zelf zonnestroom willen opwekken, vertelt voorzitter Sven Pluut van de stichting 1miljoenwatt. ‘De eigenaren doen een duurzame investering, terwijl ze naar hun eigen zonnepanelen geen omkijken hebben.’
Stroom verbruikt door FC Groningen
FC Groningen verbruikt de stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt en betaalt hier de marktprijs voor aan de eigenaren van de panelen.
Meedoen? Ga naar http://doemee.1miljoenwatt.nl

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard