Laatste thuisduel in teken van collecte, finale en afscheid

27 april 2018

FC Groningen speelt zondagmiddag 29 april in het Noordlease Stadion de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018. Na afloop van de wedstrijd zal Ritsu Doan worden gehuldigd als de Payt Speler van het Jaar 2018. Ook zal worden stilgestaan bij het afscheid van Ernest Faber, Marcel Groninger, Kasper Larsen en Yoëll van Nieff. Het duel begint om 14.30 uur. Het stadion en de kassa’s openen om 13.00 uur.

Tot die tijd kunnen er online via deze website tickets worden aangeschaft. Volwassenen betalen 18 euro en jeugd tot en met 16 jaar online 13 euro. Bij de FanCorner zijn op zaterdag tickets te koop, net als bij de 32 FC Primera’s. De kassa’s bij Ingang 2 van het Noordlease Stadion openen zondag om 13.00 uur.

Automobilisten uit de richting Zuidhorn die via de N355 (Friesestraatweg) tussen Aduard en Slaperstil naar het Noordlease Stadion komen, krijgen te maken met een omleiding en moeten rekening houden met een langere reistijd naar het stadion.

Collecte
Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag zal de Supportersvereniging FC Groningen een collecte houden voor het Ronald McDonald Huis Groningen. Aan iedere supporter het verzoek een euro mee te nemen voor de collectebussen. Na afloop van de wedstrijd is er voor leden van de SV FCG nog een veiling in het Supportershome. Komende dinsdag start ook nog een grote online-veiling met meer dan vijftig items.

Pauze
In de pauze van de wedstrijd wordt de finale van de Gasunie Shoot-out gehouden. Martijn Meins, Aydan Delger en Rick ter Veen zijn de drie kanshebbers voor de titel. Doelman Oscar Hooiveld van FC Groningen onder-17 verdedigt het doel in het Noordlease Stadion. De prijs wordt uitgereikt door Michiel Bal van de Gasunie.

Afscheid
Na afloop van de wedstrijd zal op het veld allereerst Payt Speler van het Jaar Ritsu Doan in de bloemetjes worden gezet door hoofdsponsor Payt en de Supportersvereniging FC Groningen. De Japanner kreeg dit seizoen de meeste stemmen in de verkiezing en bleef doelman en aanvoerder Sergio Padt voor in de totaalranglijst.
Vervolgens wordt er stilgestaan bij het afscheid van trainers Ernest Faber (2 seizoenen) en zijn assistent Marcel Groninger (5 seizoenen). Ook Kasper Larsen neemt afscheid. Hij speelt voor het derde seizoen in het groen-wit. Ook Yoëll van Nieff zwaait af. Van Nieff speelde, vanaf de jongste jeugd, maar liefst veertien jaar voor de Trots van het Noorden.

Laatste nieuws