string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kwakman: ‘Een logische reflex’.

Zaterdag 09 februari 2013 om 23:18

Kees Kwakman was zeer tevreden met de drie punten die FC Groningen overhield aan het duel met RKC Waalwijk. Als aanvoerder nam hij een goede beslissing voor het verloop van de wedstrijd, al was hij ongelukkig bij de penaltysituatie van RKC Waalwijk.

Kwakman was het niet eens met de beslissing van arbiter Vink om de bal na 24 minuten op de stip te leggen. “Hands is hands zeggen ze, maar dat vind ik niet altijd. De bal kwam half op mijn hand en half op mijn gezicht. Daarnaast was die bal zo hard, dat ik in een reflex mijn handen voor mijn gezicht hield. Als ik een slaande beweging richting jouw gezicht maak, weer jij je ook af. Dat is een heel logische reflex.”
Zeefuik
Gelukkig voor Kwakman en FC Groningen kon de achterstand door twee strafschoppen worden omgedraaid. Género Zeefuik schoot twee keer vanaf de stip binnen. Kwakman speelde een belangrijke rol bij de eerste penalty. “Leandro Bacuna is onze eerste man voor de strafschoppen, maar die was er vandaag niet. Ik kreeg de bal in handen en gooide deze naar Género. Volgens mij nam hij ze bij N.E.C. ook altijd. Het is niet zo dat ik de bal van iemand had afgepakt, of een ander niet vertrouw, maar ik stond er mee in mijn handen en vind het een taak van de aanvoerder om de bal dan aan iemand te geven. Gelukkig schoot Género hem beide keren goed binnen, er stond toch veel druk op die strafschoppen.”
Glad
De aanvoerder was tevreden met het spel van zijn ploeg, al was hij minder te spreken over het veld. “Het was zo ontzettend glad waardoor veel spelers telkens weggleden. Tegenwoordig maken ze van die schoenen met rubberen noppen. Dat maakt het op gladde velden moeilijk om op de been te blijven.” Kwakman vond dat de FC zich qua spel wel goed staande kon houden. “Je weet dat RKC Waalwijk een ploeg is die teruggetrokken speelt en loert op de counter. Dan moet je, hoewel je thuis speelt, heel geduldig zijn. We hebben weinig weggegeven.”
Vertrouwen
“Het is fijn dat we thuis nu ook weer eens hebben gewonnen en zeker van RKC dat dicht bij ons staat,” vervolgt Kwakman. “Het publiek stond er vanavond geweldig achter. Groningen is in het verleden vaak een onneembare vesting geweest. Het zou mooi zijn als we daar weer iets van terugkrijgen. De overwinning van vanavond en die van vorige week bij AZ is in ieder geval belangrijk en erg goed voor het vertrouwen in het team.”  

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard