string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kuipers voor veertiende keer in Euroborg.

Woensdag 13 januari 2016 om 15:01

Internationaal scheidsrechter Björn Kuipers leidt zondag voor de veertiende keer een officiële wedstrijd van FC Groningen in Euroborg. De eerste competitiewedstrijd van 2016 tegen FC Utrecht begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Kuipers floot tot nu toe in totaal 33 officiële duels (uit & thuis) van de Trots van het Noorden. Onder zijn leiding won FC Groningen er daarvan de helft, 16. Tien keer ging een wedstrijd met Kuipers als leidsman verloren. Zeven keer stond er na het laatste fluitsignaal van de internationale toparbiter een remise op het bord.
Zijn eerste wedstrijd was op 8 mei 2005, toen in het Stadion Oosterpark FC Groningen en Roda JC afsloten op 4-4. Voordat Kuipers dertien keer scheidsrechter was in Euroborg, had hij op 23 oktober 2005 ook nog de leiding in het Oosterpark bij FC’s thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1).
Zes keer eerder
Kuipers floot zes keer eerder een duel tussen FC Groningen en FC Utrecht. De eerste keer was op 14 september 2007. De gasten wonnen toen met 0-2 in Euroborg. Daarna leidde Kuipers nog drie keer achter elkaar een thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht, allen gewonnen door de Trots van het Noorden.
De laatste twee duels tussen beide ploegen, waarbij Kuipers de fluit hanteerde, speelden zich af in Stadion Galgenwaard. Het betrof de play-offwedstrijd in mei 2010 en het bekerduel van januari 2011. Beide keren trokken de bezoekers aan het kortste eind.
Rode kaart
Bijna een jaar geleden was Kuipers voor het laatst actief in Euroborg, toen hij de arbiter was bij de kwartfinale van de bekerwedstrijd van FC Groningen tegen Vitesse. Na een rode kaart voor Vitesse-speler Kashia (hands op de doellijn) en de benutte rebound van Chery uit een strafschop van De Leeuw glorieerde de FC uiteindelijk met 4-0 en bereikte het de halve finale en de latere historische finale.
Dit seizoen arbitreerde Kuipers in Arnhem het competitieduel tussen Vitesse en FC Groningen. In het laatste half uur liep de ploeg van hoofdtrainer Erwin van de Looi daarbij tegen een zware 5-0 nederlaag aan.
Zondag 17 januari 2016 in Euroborg: FC Groningen – FC Utrecht, aftrap 14.30 uur

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard