string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kuiper keert terug bij commerciële afdeling FC Groningen.

Dinsdag 28 april 2009 om 15:13

In de 229ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het thuisduel met Willem II, meldt hij de terugkeer van Geert Kuiper op de commerciële afdeling en maakt hij de prijzen voor de toegangskaarten in de play-offs bekend.

“De grootste teleurstelling rond het 0-0 gelijkspel tegen Willem II van afgelopen zondag was de rode kaart voor Gibril Sankoh. De KNVB heeft hem hiervoor een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden onvoorwaardelijk en één duel voorwaardelijk. Wij hebben die straf geaccepteerd. Er bestaat geen enkele twijfel over dat de rode kaart terecht was. Je kunt hooguit je bedenkingen hebben bij de voorgestelde strafmaat. Die vinden wij ook aan de hoge kant, maar als je hiertegen in beroep gaat, is de kans niet ondenkbeeldig dat de voorwaardelijke wedstrijd schorsing in dat geval ook nog eens wordt omgezet in een onvoorwaardelijk duel en in dat geval zijn we nog verder van huis.”

Andere straf
“We hebben ook nog een andere straf uit Zeist gekregen. Voor ongeoorloofde spreekkoren rond de uitwedstrijd in en tegen Heerenveen is ons door de KNVB een boete opgelegd van liefst 7.500 euro, een absurd bedrag. We beraden ons nog of we tegen deze uitspraak in beroep zullen gaan, maar negatieve spreekkoren schaden de club en dat kunnen we absoluut niet gebruiken. De KNVB stelt hierbij de norm en daaraan kunnen wij niets veranderen en hebben wij ons dus te houden, of we het daar nu mee eens zijn of niet.”

“Gisteravond (maandag – red.) hadden we met elkaar de hoop dat Jong FC Groningen zich definitief veilig zou spelen in de Beloften Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin van de Looi, die gisteravond vanwege een schorsing op de bank werd vervangen door Raymond Libregts, verloor echter teleurstellend op eigen veld met 0-3 van De Graafschap. De beslissing valt nu volgende week in een rechtstreeks duel met Jong FC Utrecht. De beloften hebben in Utrecht aan een gelijkspel voldoende voor lijfsbehoud en mogen zelfs nog met twee doelpunten verschil verliezen, aangezien het doelsaldo dan nog net in het voordeel van FC Groningen blijft.”

Knappe prestatie
“De jeugdopleiding van FC Groningen blijft zich positief onderscheiden. Na het kampioenschap van de D1, werd afgelopen weekeinde ook FC Groningen D2 kampioen. Dat is een zeer knappe prestatie, aangezien op zeker moment de achterstand op koploper Flevo Boys D1 negen punten bedroeg. Het team van trainer Peter Hoekstra zal rond de laatste competitiewedstrijd tegen NAC Breda worden gehuldigd in Euroborg. Voorafgaand aan dit competitieduel zal FC Groningen D1 een voorwedstrijd spelen in het stadion. Om 12.30 uur trapt de ploeg van trainer Hugo Alves in Euroborg af tegen sc Heerenveen D1 in de halve finale van het bekertoernooi.”

Genomineerd
“Niet alleen vanwege de sportieve successen, maar meer nog door de totale structuur en organisatie van de jeugdopleiding, is FC Groningen voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd voor de Rinus Michels Award ‘Stimuleringsprijs voor jeugdopleiding in het betaald voetbal’. De nominatie is tot stand gekomen door de aanbevelingen van alle hoofden van  jeugdopleidingen van profclubs en wordt gedeeld met AZ en Sparta. Vorig jaar werd de prijs toegekend aan de gezamenlijke opleiding van FC Twente/Heracles. Op zaterdag 23 mei wordt tijdens het Nederlandse trainerscongres bekend gemaakt wie deze keer de Award gewonnen heeft. De nominatie is echter op voorhand een fantastisch erkenning voor al het werk dat door alle mensen op Sportpark Corpus den Hoorn wordt verricht.”

Kampioenschappen
“In deze fase van het voetbalseizoen zijn er vele kampioenschappen in het district Noord te melden. Zonder één enkele andere kampioen tekort te doen, willen we er vanaf deze plaats toch twee teams uitlichten. Om te beginnen feliciteren we vv Gronitas, onze meer dan goede buur met wie wij op een prima wijze het sportcomplex Corpus den Hoorn delen, van harte met hun promotie van de tweede naar de eerste klasse.”

“Daarnaast gaan onze felicitaties uit richting Harkemase Boys. Onder leiding van voormalig Beloften-trainer van FC Groningen Henk de Jong, is het eerste team voor het tweede seizoen op rij kampioen geworden. Vorige week meldden wij in de nieuwsbrief al de samenwerking tussen de FC Groningen Junior Club en Voetbalschool Noord, die wordt geleid door Henk en zijn broer René de Jong. Harkemase Boys gaat nu strijden om het amateurkampioenschap in de zaterdagklasse en bij winst om de algehele amateurtitel van Nederland. Wij wensen de Fries club, met enkele ex-FC Groningen-spelers in de gelederen, hierbij veel succes.”

Play-offs
“Voor FC Groningen staan er nog twee competitiewedstrijden op het programma en daarna gaan de play-offs van start, met als inzet het laatste Europese ticket. We merken dat er nog veel vragen zijn rond de opzet van de play-offs en ook nog enige onduidelijkheid. We moeten toegeven dat de opzet van dit jaar tot de nodige verwarring kan leiden, aangezien er diverse scenario’s denkbaar zijn. Elders op deze website zullen wij zo goed en duidelijk mogelijk uitleggen hoe de play-offs in elkaar steken.”

“Hoewel de tegenstander en de speeldata voor de thuiswedstrijd(en) nog niet definitief bekend zijn, hebben wij al wel de toegangsprijzen vastgesteld voor de play-offwedstrijden. Vorig jaar hebben wij discussie gehad over de prijsstelling en voor dit jaar hebben we daar nog eens goed naar gekeken. Wij menen tegemoet te moeten komen aan de geluiden van onze supporters door de toegangsprijzen lager te houden. Door hier gehoor aan te geven, rekenen we erop dat we de thuiswedstrijden in een uitverkocht stadion zullen spelen en dat we hiermee een eventueel thuisvoordeel optimaal benutten.”

15 euro
“Voor seizoenkaarthouders geldt een vaste prijs voor alle plaatsen in het stadion – uiteraard alleen in het publieke segment – van 15 euro per kaartje. Voor niet-seizoenkaarthouders geldt een toegangsprijs van 17,50 euro per ticket. In alle gevallen is een (seizoen)clubcard nodig bij de aanschaf van een kaartje. Op deze website kan in het menu ‘kaartverkoop’ nadere informatie worden ingewonnen over het verkrijgen van een clubcard.”

“Deze week is het een drukte van belang in Euroborg. De FC Groningen Junior Club heeft namelijk tijdens de mei-vakantie tot en met morgen (woensdag – red.) dagelijks rondleidingen in het stadion. In totaal zullen in drie dagen bijna zeshonderd belangstellenden een rondgang door Euroborg maken. Vrijdag gaan ongeveer 120 leden waterskiën in Harkstede en gisteren (maandag – red.) namen zo’n honderd kinderen deel aan een clinic in Hoogezand.”

Geert Kuiper
“Tot slot zijn wij verheugd te melden dat Geert Kuiper na drie jaar terugkeert bij FC Groningen. Kuiper was eerder zeven jaar werkzaam voor FC Groningen. Hij start op 1 juni in de functie van sales manager. De commerciële afdeling had behoefte aan nog meer slagkracht en Kuiper gaat zich concentreren op het binnenhalen van grote regionale en landelijke bedrijven. Beide partijen hebben goede verwachtingen van de hernieuwde samenwerking. Kuiper wordt onderdeel van de commerciële afdeling en zal in zijn nieuwe functie vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de huidige commercieel manager, Robbert Klaver.”

“Met de mededeling dat we donderdag 30 april in verband met Koninginnedag gesloten zullen zijn, beëindigen we deze nieuwsbrief.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard