string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Koç: ‘Het valt nu een beetje tegen’.

Zondag 02 augustus 2009 om 17:58

FC Groningen trok zondag in eigen stadion aan het kortste eind in de seizoensopening tegen Ajax. De jongens van trainer Ron Jans stapten met een 2-0 nederlaag het veld af en hadden zich de start van de competitie dan ook anders voorgesteld.

Nicklas Pedersen kreeg van Jans een basisplaats in de voorhoede naast debutant Serhat Koç. “Het verraste me een beetje, maar ik ben blij met het vertrouwen van de trainer,” aldus Pedersen. De samenwerking tussen de Deen en Koç liep volgens de aanvaller redelijk. “We moeten natuurlijk nog een beetje aan elkaar wennen. Dat gaat niet zomaar in een paar dagen, maar heeft tijd nodig om te groeien.”

“Ik denk dat we de eerste helft nog best aardig hebben gespeeld, maar we hadden een goal nodig. Wanneer we het spel zoals tijdens de eerste helft vol kunnen houden, zullen er nog genoeg wedstrijden volgen die we wel winnen,” aldus Pedersen.

Moeilijke wedstrijd
Koç had zijn debuut in de Eredivisie anders voorgesteld. “Het valt nu een beetje tegen. Het was een moeilijke wedstrijd waarin we niet veel aan voetballen toekwamen. We misten een goed aanspeelpunt.”

Zelf kreeg de jongeling nog een kans in de eerste helft. “Ik zag Pedersen lopen en gaf de bal breed. Misschien had ik zelf moeten gaan, maar dat zeg ik nu na afloop.” Ook merkte Koç het verschil tussen Eerste- en Eredivisie. “Het is anders en je merkt dat tegenstanders meer ervaring hebben. De verdedigers zijn slimmer en de ruimtes zijn kleiner.” 

Ajax verder
Aanvoerder Koen van de Laak baalde stevig van de nederlaag, maar was realistisch. “De eerste dertig minuten was het redelijk goed, maar na de goal van Ajax komen ze in het spel,” concludeerde Van de Laak. “In de tweede helft speelde Ajax het zo goed uit dat we er niet meer aan te pas kwamen. Zij zijn op dit moment verder dan wij. Achteraf gezien hadden we beter tegen een andere club kunnen beginnen en niet tegen Ajax, maar ja, je krijgt ze toch allemaal een keer.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard