string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kluin hoopt op invalbeurt tegen oude club.

Donderdag 25 september 2008 om 12:50

Pepijn Kluin behoort vanavond voor het eerst tot de eerste selectie in een officiële wedstrijd van FC Groningen. “Ik hoop dat ik vanavond wat minuten kan maken tegen mijn oude ploeg.” Ook zit Kluin in de voorselectie voor Oranje onder-19.

De talentvolle spits kwam afgelopen maand over van de beloften van AZ naar FC Groningen. Voordat hij in Alkmaar speelde, voetbalde Kluin in de D-jeugd van Hollandia. “Ik kan me nog herinneren,” denkt Kluin terug, “dat we toen al toernooien speelden in het buitenland. Ik was eigenlijk nog tweedejaars E’er en met als die grote jongens voetballen was wel indrukwekkend. Hollandia is de grote club in de buurt met heel veel talenten. Je kunt in de jeugd al zien dat alles er vrij professioneel aan toe gaat.”
Talentendag
“Ik ben bij Hollandia terecht gekomen door mee te doen aan een talentendag. Ik voetbalde bij de club uit mijn dorp Andijk. Na die dag vroegen ze me of ik daar wilde voetballen. Achteraf gezien denk ik dat die stap erg goed is geweest voor mijn ontwikkeling als voetballer. Je kunt zelfs zeggen dat dit het allereerste stapje is geweest naar het profvoetbal.”
“Vanavond zit ik dus opnieuw bij de eerste selectie. Tegen KV Mechelen maakte ik een invalbeurt. Ook speelde ik al drie wedstrijden in de Beloften. En nu zit ik dus bij de eerste selectie. Ik hoop natuurlijk dat we vanavond de volgende ronde bereiken. En dat ik zelf wat speelminuten kan maken. Vooraf heb ik geen contact gehad met spelers van Hollandia. De meeste spelers van het eerste elftal zijn ouder dan ik ben.”
Drie FC’ers in voorselectie
Doelman Leonard Nienhuis, verdediger Mart Dijkstra en aanvaller Pepijn Kluin zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje onder-19 dat in oktober deelneemt aan een EK-kwalificatietoernooi. Aanstaande dinsdag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt door bondscoach Wim van Zwam.
“Het is natuurlijk leuk om erbij te zitten, maar het telt pas echt als ik in de definitieve selectie terecht kom. De afgelopen jaren heb ik alle selecties vanaf Oranje onder-15 wel doorlopen. En in de Onder-18 stond ik uiteindelijk op de standby-lijst. Ik hoop dat de wedstrijden die ik tot dusver gespeeld heb, tot een uitverkiezing zullen leiden. Ik ben tot dusver erg tevreden over mijn overstap naar FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard