string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘We zijn afgetroefd’.

Zondag 14 september 2014 om 17:15

Het is FC Groningen niet gelukt de competitie een goed vervolg te geven. De FC ging, na het vrije weekend van vorige week, in Leeuwarden met 3-0 onderuit tegen SC Cambuur. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld zag dat zijn ploeg weinig had in te brengen. Tjaronn Chery sprak over een totale offday voor FC Groningen.

“We zijn afgetroefd vandaag, Cambuur was duidelijk de betere ploeg,” zei Kieftenbeld voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “Ze lieten de bal gemakkelijk gaan en wij kwamen niet in het duel. We wilden ons direct in de wedstrijd knokken, maar dat lukte niet.”
FC Groningen ging nog met een 0-0 stand de rust in, maar kreeg vrij snel na de pauze het eerste doelpunt tegen. “In de eerste helft bleef het gelukkig nog 0-0 en in de tweede helft hebben we met het inbrengen van Michael de Leeuw op een andere manier druk proberen te zetten. De bal lag er echter al vrij snel in en vlak daarna volgde de rode kaart.”
Kieftenbeld pakte één van de vijf Groningse gele kaarten. Vier daarvan werden in een tijdsbestek van enkele minuten uitgedeeld. “Dat was iets te veel van het goede,” vindt ook de aanvoerder. “We probeerden wat leven in de wedstrijd te krijgen en dat gebeurde ook wel, maar om dan direct vier gele kaarten te krijgen, is wat overdreven.”
Bij het tweede doelpunt van de Friezen leek middenvelder Erik Bakker een overtreding op Kieftenbeld te begaan. Scheidsrechter Kuipers floot echter niet waardoor Cambuur op een 2-0 voorsprong kon komen. De Groningse aanvoerder had begrip voor de beslissing van de arbiter. “Het ging te gemakkelijk, zo zet ik zelf ook wel eens iemand aan de kant en dan moet ik daar nu niet over gaan zeuren. Het was terecht dat de scheidsrechter liet doorspelen.” De conclusie van Kieftenbeld over het verlies in Leeuwarden was duidelijk. “We hebben een heel slechte wedstrijd gespeeld en nooit in de wedstrijd gezeten,” aldus de middenvelder.
Tjaronn Chery kon op het middenveld zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. “Het was een totale offday,” zei Chery voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “We waren aan de bal veel te slordig en kwamen de afspraken niet na. Het was natuurlijk niet onze bedoeling om hier naartoe te komen en dan zo te worden weggespeeld. Wij kunnen veel beter en dat hebben we ook vaak genoeg laten zien. We gaan morgen bespreken wat er beter moet en dan gaan we volgende week naar FC Utrecht. Daar moeten we het rechtzetten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’