string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘We begonnen ontzettend slap’.

Zaterdag 01 februari 2014 om 23:43

FC Groningen verloor zaterdag in Alkmaar met 2-0 van AZ. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld baalde van het mindere begin van zijn ploeg waardoor de FC al snel beide goals tegen kreeg. Invaller Yoëll van Nieff maakte zijn rentree voor FC Groningen nadat hij deze week werd teruggehaald van FC Dordrecht.

“We begonnen ontzettend slap aan de wedstrijd en konden na het eerste half uur wel met 4-0 achter staan,” aldus Kieftenbeld voor de camera van FoxSports Eredivisie. “Daarna kregen we nog wel een goede mogelijkheid met Michael de Leeuw, maar gingen we toch met een 2-0 achterstand de rust in. In de tweede helft waren de verschillen duidelijk minder en zaten we beter in de wedstrijd. We waren veel feller, maar toen stonden we al met 2-0 achter en dan loop je achter de feiten aan.” 
Een verklaring voor het matige begin van de wedstrijd kon de aanvoerder niet geven. “Het mag niet gebeuren, maar het gebeurt ons wel. We hebben de komende weken een mooi programma en dan moeten we beter beginnen. Donderdag hebben we tegen Ajax een mooie wedstrijd en kunnen we onszelf weer laten zien.” 
Rentree
Yoëll van Nieff kwam na de pauze als invaller in het veld voor Krisztian Adorjan. De middenvelder maakte hierdoor zijn rentree bij FC Groningen na een verhuurperiode van zes maanden bij FC Dordrecht. “Ik denk dat ik wel redelijk heb gespeeld, maar je merkt wel dat het een hoger niveau is,” zei Van Nieff voor de camera van FoxSports Eredivisie. 
De jongeling voetbalde in Dordrecht om het kampioenschap in de Jupiler League en werd op de voorlaatste dag voor de transferdeadline teruggehaald. “Natuurlijk was het even slikken, maar ik heb snel de knop om weten te zetten en nu ga ik me honderd procent inzetten voor FC Groningen. Ik kon kampioen worden met FC Dordrecht, maar nu strijd ik met FC Groningen om Europees voetbal. Uiteindelijk ben ik toch blij dat ik weer terug ben. De trainers hebben me duidelijk gezegd dat ik een goede eerste seizoenshelft heb gedraaid en dat is de reden waarom ze me hebben teruggehaald. Uiteraard blijf ik FC Dordrecht wel op de voet volgen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard